Урсула Фон дер Ляйєн піде на вибори голови Єврокомісії через виклики, пов`язані з війною в Україні та США

Урсула фон дер Ляйєн повідомила своїй партії, що побореться за другий термін на посаді голови виконавчого органу Європейського Союзу, оскільки блок бореться з викликами - від вторгнення Росії в Україну до можливого повернення Дональда Трампа в Білий дім
Урсула фон дер Ляйєн після зустрічі партії Християнсько-демократичний союз у Берліні, 19 лютого. Фото - Bloomberg

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, 65-річна фон дер Ляйєн поінформувала керівництво своєї правоцентристської партії ХДС на зустрічі в Берліні в понеділок, повідомляє особа, знайома з ситуацією.

Вона оголосить про свою кандидатуру в той момент, коли ЄС зіткнувся зі зміною керівництва з можливим сплеском ультраправих і популістських сил на виборах до Європейського парламенту в червні. Блок також стикається з більш жорсткою глобальною перспективою через війну Росії в Україні, війну Ізраїлю та ХАМАС і потенційну перемогу Трампа.

Очікується, що правоцентристська Європейська народна партія, в якій ХДС має найбільшу кількість депутатів, виграє вибори, що зробить фон дер Ляйєн головним претендентом на повернення до Європейської комісії ще на п’ять років. Але її успіх далеко не гарантований, оскільки їй знадобиться підтримка лідерів ЄС у кулуарній угоді та достатня кількість голосів у більш фрагментованому Європейському парламенті.

Урсула фон дер Ляйєн
Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. Фото – 5.ua

Команда фон дер Ляйєн розробляє стратегію економічної безпеки, щоб краще контролювати експорт товарів, які можуть служити як військовим, так і цивільним цілям, посилити перевірку інвестицій у Європу та потік вихідного капіталу, що спрямовується на критичні технології.

На геополітичному фронті комісія фон дер Ляйєн готується до всіх сценаріїв, пов’язаних із виборами в США в листопаді, зокрема до перемоги Трампа, яка може ще більше роз’єднати союзників. Хоча вона побудувала хороші робочі відносини з президентом Джо Байденом, результати були невтішними на торговому фронті, визнав високопоставлений дипломат ЄС.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Єврокомісія рекомендувала розпочати переговори з Україною щодо вступу до Євросоюзу

Share This Article
Світ в об'єктивному відображенні: погляньте через наш об'єктив.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *