Завдав збитків на сотні тисяч гривень: в Києві оголосили про підозру посадовцю комунального підприємства

У результаті розслідування правоохоронці встановили випадок службової недбалості посадової особи, яка схвалила оплату за невиконані роботи з благоустрою території у Деснянському районі
Понад 330 тисяч гривень збитків міському бюджету – посадовцю КП «Плесо» повідомлено про підозру. Фото ілюстративне

Як повідомляє «Kreschatic» за інформацією відділу комунікації поліції Києва, між комунальним підприємством “ПЛЕСО”, яке відповідає за охорону та експлуатацію земель водного фонду, та приватною компанією було укладено угоду на проведення капітального ремонту одного з озер у цьому районі. Однак, виявилося, що мала місце службова недбалість а роботи не були виконані, хоча оплата за них була здійснена з бюджету міста на суму понад 330 тисяч гривень.

Підозрюваний, який є посадовою особою КП «ПЛЕСО», погодив оплату за ці роботи, незважаючи на те, що вони фактично не були проведені. Підрядник не виконував чистку озера за допомогою спеціальної техніки, але все одно отримав оплату з бюджету міста.

службова недбалість
Фото – Нацполіція

Після узгодження з Деснянською окружною прокуратурою поліція повідомила 65-річному чоловіку, що народився у Черкаській області, про підозру у вчиненні кримінального правопорушення згідно зі статтею 367 Кримінального кодексу України, а саме – службова недбалість, яка призвела до серйозних наслідків. Підозрюваному може загрожувати позбавлення волі на строк до п’яти років та заборона обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві судитимуть чоловіка за підробку документів і незаконне будівництво на Жуковому острові

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *