В Києві відкрилась унікальна виставка, присвячена дитячій моді минулих століть

Музей історії міста Києва, у співпраці з Музеєм історії моди, вперше представляє виставку унікальної колекції дитячого одягу, що охоплює період від 1820 до 1920 років
В Києві відкрили унікальну виставку світського дитячого одягу 1820–1920 років. Фото - КМДА, Любов Голуб’ятнікова

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва, експозиція під назвою «Сто років дитинства» включає понад двадцять різноманітних дитячих костюмів, а також цікаві артефакти, пов’язані з модою та дозвіллям дітей минулих століть: від аксесуарів та іграшок до взуття та фотографій.

Наприклад, серед представлених експонатів можна побачити весільні віночки, брошку з волосся померлої дитини, бальні блокноти зі списком кавалерів для танців, а також мініатюрні капелюшки з рукавичками та іграшкові “собаки-сейфи”, призначені для зберігання монет та цінних речей.

виставка
Фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова

Засновниця Музею історії моди, Марина Іванова, підкреслює, що дитячий одяг став окремою гордістю їхньої колекції, оскільки збирати дитячі костюми – це рідкісне явище. Вона також зазначає, що збереглось дуже мало таких експонатів через те, що діти в минулому часто успадковували одяг один від одного і носили його до повного зносу.

Сто років дитинства
Фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова

Виставка «Сто років дитинства» не лише демонструє різноманітність дитячого одягу минулих епох, але і розповідає про історію моди для дітей та вплив одягу на їхнє життя та розваги.

Колекція дитячого одягу Музею історії моди визнана найбільшою в Україні та внесена до Книги Рекордів Гіннеса. Вона становить 10% від усієї колекції музею та буде доступна для огляду у Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва до 2 червня.

виставка
Фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова

Виставка відкрита з середи по неділю з 12:00 до 19:00, а в понеділок і вівторок музей зачинений. Каса працює з 12:00 до 18:30.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві втілюють в життя проект, який допоможе військовим адаптуватися до цивільного життя

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *