У Києві втілюють в життя проект, який допоможе військовим адаптуватися до цивільного життя

У Києві активно працюють над створенням інституту помічника ветерана, який допоможе військовим адаптуватися до цивільного життя після повернення з фронту
Ветерани допомагатимуть військовим адаптуватися до цивільного життя. Фото - zn.ua

З цією метою Київрада створила спеціальну Комісію, яка буде проводити співбесіди з потенційними кандидатами в помічники ветерана.

Про це розповів директор Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА Руслан Світлий, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на «Вечірнїй Київ». За його словами, цей проєкт є пілотним для Міністерства ветеранів, яке спрямовує зусилля на підтримку та інтеграцію ветеранів у мирне життя.

Зазначено, що помічники ветерана матимуть зарплату від 24 до 28 тисяч гривень на місяць. Їхня основна роль полягатиме у консультуванні ветеранів з метою уникнення різноманітних проблем під час процесу реінтеграції в суспільство.

КМДА
Руслан Світлий. Фото – vechirniy.kyiv.ua

Руслан Світлий пояснив, що кандидати на посаду помічника ветерана будуть оцінюватися за кількома критеріями, включаючи досвід роботи з людьми, знання нормативних документів, мотивацію та стабільність. Також важливими є комунікативні навички та здатність до організації.

Комісія, що відповідає за відбір кандидатів, була сформована Департаментом соціальної та ветеранської політики КМДА. Очікується, що перші кандидати будуть прийняті на роботу найближчим часом, оскільки вже надійшли заявки від 26 осіб, бажаючих стати помічниками ветерана.

Також раніше ми писали про те, що кияни скоро зможуть побачити оновлену Стратегію розвитку міста Києва

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *