Готували ракетні удари по столичному регіону: на Київщині викрили зрадників, які працювали на ФСБ

Кіберексперти зі Служби безпеки України виявили двох шпигунів ФСБ, які працювали на території Київщини. Батька та сина було залучено до підготовки російських ракетних атак на столичний регіон. Вони надавали інформацію щодо місцезнаходження військових об'єктів, включаючи підрозділи Сил спеціальних операцій ЗСУ
СБУ викрила російських агентів, які готували ракетні удари по Україні та хоронили останки загиблих рашистів під Києвом. Фото ілюстративне

Як повідомляє «Kreschatic», також зрадники України передавали ФСБ координати промислових підприємств, де виготовлялися українські безпілотники. За їхніми даними, нападники планували здійснити цілеспрямовані ракетні удари по об’єктах в Україні. Проте СБУ ліквідувала цю загрозу. В результаті спецоперації на Київщині обох шпигунів викрили, задокументували їх злочинну діяльність та затримали. Паралельно з цим були проведені заходи для захисту підрозділів ЗСУ та виробничих потужностей оборонно-промислового комплексу України.

Крім того, ці агенти ФСБ виконували специфічне завдання російських спецслужб – вони шукали останки російських військових, які загинули під час боїв за Київ. Фігуранти збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, після чого вивозили їх до лісових насаджень столичного регіону для поховання. Після виконання цієї роботи вони надсилали до ФСБ звіт з фотодоказами та координатами місць захоронення ворожих останків.

зрадники України
Фото – СБУ/Facebook

Розслідування встановило, що затримані зрадники України раніше працювали у правоохоронних органах. Після звільнення їх дистанційно завербував співробітник ФСБ, який помітив їхню зрадницьку діяльність після антиукраїнських коментарів на YouTube.

За виконані завдання зрадники отримували грошову винагороду на свої банківські рахунки. Під час обшуків в їхніх квартирах виявлені мобільні телефони та інші матеріальні докази їх злочинної діяльності.

В даний час слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, згідно зі статтею 111 Кримінального кодексу України. Зловмисників тримають під вартою, їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ затримала російську агентку, яка наводила ракетні удари по цивільних будинках Харкова

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *