Наводила ракетні удари по цивільних будинках Харкова: СБУ затримала російську агентку

СБУ затримала російської агентку, яка наводила повітряні удари РФ по мирній інфраструктурі Харкова
Наслідки ракетного удару по Харкову 23 січня. Фото - Нацполіція

За її допомоги, увечері 23 січня цього року приблизно о 22:00, російські злочинці обстріляли ракетами С-300 та Х-22 Київський та Холодногірський райони міста.

Наслідком ворожого нападу стали пошкоджені приватні будинки, навчальний заклад і поштове підприємство. В результаті руйнувань було вимушено евакуйовано 16 мирних мешканців, серед яких двоє дітей. Дев’ятьох жителів обласного центру госпіталізували з тяжкими пораненнями.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на СБУ, після атаки російська шпигунка мала прибути на місце «події» для збору інформації про пошкоджену інфраструктуру та поранених. Але співробітники СБУ затримали зловмисницю під час проведення розвідки біля будинків, які атакували російські війська.

Під час затримання у жінки був вилучений телефон, який вона використовувала для секретної фотофіксації та зв’язку з окупантами.

російський агент
Фото – СБУ/Facebook

Згідно з розслідуванням, затриманою є 34-річна мешканка Харкова, яку агресор втягнув у співпрацю на початку поточного року.

Для комунікації використовувалися анонімні чати в месенджері. Після перших зв’язків з окупантами жінка отримала від них “аванс” за подальшу розвідувально-диверсійну діяльність проти України.

Зрадниця передавала загарбникам координати найбільш населених районів міста, а також висилала геолокації будівель, які, на її думку, могли використовувати Збройні Сили. Крім цього, вона збирала розвіддані про маршрути переміщення підрозділів ЗСУ у напрямку східного фронту. Щоб зібрати інформацію, зрадниця обходила територію міста та фіксувала українські об’єкти на камеру свого телефону. Для збереження конспірації спілкування з агресором, фігурантка щоденно видаляла “звіти”, які надсилала до РФ.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми писали про наслідки масованого ракетного удару по Україні 23 січня

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *