СБУ викрила чергових зрадників України, які готували ракетні атаки на Київ та інші регіони (ФОТО)

Працівники СБУ затримали агентурну групу Федеральної служби безпеки Російської Федерації (ФСБ), яка планувала ракетні удари по Київській телевежі та військовим підрозділам Генерального штабу Збройних Сил України
СБУ затримала агентурну групу, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ. Фото - СБУ/Facebook

Як повідомляє «Kreschatic», за даними Служби безпеки України, кіберфахівці виявили нові спроби російської сторони завдати ураження стратегічним об’єктам на території України. Агенти ФСБ, яких затримали у Києві та Одесі, планували провести ракетні атаки на військові частини ЗСУ та інфраструктуру енергетики та зв’язку в різних регіонах країни.

Особливу увагу російські агенти приділяли армійським підрозділам, що забезпечують безпеку Генерального штабу ЗСУ, а також збирали дані про військові об’єкти на Полтавщині, Київську телевежу та теплові електростанції, які забезпечують енергією столичний регіон.

Співробітники СБУ своєчасно виявили та задокументували розвідувальну діяльність російських агентів, а також здійснили заходи для захисту критичної інфраструктури та місць базування військ. Було виявлено, що один з агентів проник у одеську компанію, яка постачає продукти харчування військовим частинам, тоді як інший збирав інформацію про технічний стан Київської телевежі після її обстрілу у березні 2022 року та електростанцій.

Варто зауважити, що обидва агенти ФСБ діяли окремо один від одного, але отримували фінансову підтримку з Росії за свою деструктивну діяльність. Під час обшуків у помешканні затриманих вилучено мобільні телефони із доказами листування з ФСБ та банківські картки, на які надходили російські кошти.

Після затримання їм було пред’явлене обвинувачення в державній зраді згідно з кримінальним кодексом України. Обидві особи перебувають під вартою, а їм загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що СБУ затримала чергового російського шпигуна-інформатора, який «зливав» дані про переміщення ешелонів ЗСУ

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *