СБУ затримала чергового російського шпигуна-інформатора, який «зливав» дані про переміщення ешелонів ЗСУ

Співробітники СБУ затримали російського інформатора, який «зливав» дані російським спецслужбам. Його завданням було отримання розвідданих про розташування і пересування українських військ територією Кіровоградщини
СБУ затримала на Кіровоградщині російського інформатора, який у власному гаражі зробив «пункт спостереження» за ешелонами ЗСУ. Фото - СБУ/Facebook

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на інформацію, оприлюднену СБУ, зловмисник намагався дізнатися кількість військового персоналу та техніки ЗСУ, що переміщувалися в напрямку східного фронту залізницею. Особливий інтерес він проявляв до переміщення важкого озброєння, такого як танки, бойові машини та артилерійські системи.

Для здійснення спостережень за українськими військами, він влаштовував “спостережні пункти” в своєму гаражі та намагався приховано фіксувати їх базування, виглядаючи як звичайний місцевий мешканець. Злочинець постійно змінював маршрути своїх розвідних вилазок і відправляв інформацію своєму замовнику з різних місць.

зрадники
Фото – СБУ/Facebook

Однак, його було викрито і затримано співробітниками СБУ в його власному помешканні. Шпигуном виявився місцевий житель, який проживав на території Росії майже 20 років. Він прибув до України, щоб продати своє майно перед очікуваним вторгненням РФ і після цього повернутися на батьківщину.

Російський куратор запропонував йому співпрацю в обмін на “евакуацію” до Росії. Для комунікації вони використовували анонімний чат у популярному месенджері. Під час обшуку у помешканні зловмисника знайшли мобільні телефони та комп’ютерну техніку з доказами його злочинної діяльності, а також документи, що підтверджували його проживання на території Росії. Наразі інформатора тримають під вартою, і йому загрожує до 12 років ув’язнення згідно з Кримінальним кодексом України.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві затримали російського шпигуна, який «зливав» критично важливі дані ФСБ

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *