У Києві хочуть створити безбар’єрне туристичне середовище: для чого це потрібно

Під час засідання Координаційної ради з туризму та іміджевої політики, очолюваної заступницею голови КМДА Мариною Хондою, був представлений План створення безбар’єрного туристичного середовища у столиці
У Києві представили План створення безбар’єрного туристичного середовища. Фото - kyivcity.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Офіційний портал Києва, план, згідно якого буде створене безбар’єрне туристичне середовище у столиці, розроблений спільно фахівцями Управління туризму та промоцій КМДА та експертами, передбачає ряд заходів.

Спочатку увага буде зосереджена на створенні бази даних, яка містить інформацію про доступність закладів розміщення, ресторанів, культурно-мистецьких майданчиків, ТРЦ та інших об’єктів туристичного інтересу. Це допоможе визначити, які з них вже пристосовані для людей з обмеженими можливостями.

Також у плані передбачено організацію безкоштовних соціальних екскурсій і лекцій, адаптованих до потреб людей з інвалідністю, а також проведення відповідних тренінгів для працівників сфери обслуговування.

безбар’єрне туристичне середовище
Фото – kyivcity.gov.ua

Марина Хонда підкреслила, що головна мета полягає в тому, щоб кожен відвідувач Києва міг комфортно досліджувати місто без перешкод. Вона наголосила на використанні всіх доступних інструментів для сприяння швидкій інтеграції без бар’єрів у підприємства галузі гостинності.

Марина Радова, керівник Управління туризму та промоцій, говорячи про безбар’єрне туристичне середовище, зазначила, що вже розпочато впровадження запропонованих заходів. З початку березня організовано ряд безкоштовних екскурсій, спрямованих на аудиторію з різними обмеженнями, що мають не лише інформаційний, але й реабілітаційний характер. Також було розроблено три інклюзивні маршрути, з планами на їх подальше розширення.

У засіданні Координаційної ради взяли участь депутати Київради, представники КМДА, асоціацій та громадських організацій з туризму, а також представники музеїв і вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві втілюють в життя проект, який допоможе військовим адаптуватися до цивільного життя

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *