В Києві судитимуть зловмисників, які шантажували власників відомої медичної лабораторії

Двое зловмисників виконавши незаконне копіювання конфіденційної інформації про лікарів і клієнтів медичної лабораторії, намагалися вимагати від керівництва закладу гроші за мовчання щодо отриманих даних
Викрали конфіденційну інформацію з бази даних відомої медичної лабораторії: у Києві судитимуть двох експрацівників установи. Фото - ілюстративне

Як повідомляє «Kreschatic», поліцейські зібрали докази цього правопорушення та направили звинувачення до суду.

Представники відомої в Києві медичної лабораторії звернулися до поліції зі скаргою на втрату конфіденційних даних щодо своїх лікарів і клієнтів та шантаж невідомих зловмисників. За сприяння кіберполіції та за процесуального керівництва Оболонської окружної прокуратури було викрито двох колишніх співробітників, які незаконно скопіювали ці дані.

У ході передсудового розслідування з’ясовано, що чоловік, 1983 року народження ,та жінка, 1976 року народження, скопіювали інформацію із бази даних медичної лабораторії. Після цього вони намагалися отримати викуп від керівництва закладу за непоширення отриманої інформації.

шантаж
Фото – ілюстративне

Під час обшуків в їхніх місцях проживання правоохоронці виявили скопійовані дані на комп’ютерах. Фігурантам оголошено підозру за порушення статті 362 Кримінального кодексу України, що стосується незаконних дій із захищеною інформацією.

Усі необхідні докази цього злочину зібрано, і обвинувальний акт направлено до суду. Злочинцям загрожує до шести років ув’язнення та обмеження у правах протягом трьох років.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що російські хакери зламали паролі керівників Microsoft

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *