Трьом посадовцям комунального підприємства Києва загрожує до 12 років тюрми за розкрадання бюджетних коштів

Підозрювані, діючи разом з керівниками приватних компаній-постачальників, здійснили крадіжку бюджетних коштів і закупили запчастини за завищеними цінами
Трьом експосадовцям «Київмедспецтранс» оголошено про нові підозри. Фото - stopcor.org

Як повідомляє «Kreschatic», щоб замаскувати незаконну схему, чиновники спровокували проведення експертизи на відповідність закупівельних цін ринковим, та перерахували близько 290 тисяч гривень на користь експертної державної установи, в очікуванні “позитивного” висновку.

Ще влітку минулого року слідчі з Шевченківського поліцейського управління, за оперативної підтримки співробітників СБУ в Києві та області, та за процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури, викрили дії трьох посадовців “Київмедспецтрансу” щодо заволодіння бюджетними коштами.

Правооохоронці встановили, що керівник вказаної організації, разом із своїм заступником та начальником служби з матеріально-технічного забезпечення, увійшовши в змову з директорами фірм-постачальників, закупили запчастини для автомобілів швидкої допомоги за ціною, завищеною на понад 12 мільйонів гривень.

Після цього, щоб замаскувати незаконні дії, зловмисники ініціювали проведення експертизи на відповідність закупівельних цін ринковим. Для цього порушники передали до експертної державної установи заздалегідь підроблені документи від нібито імпортерів і очікували “позитивного” висновку. На таку послугу вони витратили близько 290 тисяч гривень з бюджетних коштів.

Наразі слідчі повідомили службовцям про підозру за частиною 4 статті 191 Кримінального кодексу України – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, що раніше поліцейські, одразу після викриття злочинної схеми, повідомили фігурантам про підозри за частиною 43 статті 191 (розтрата майна), частиною 3 статті 28, частиною 3 статті 358 (підробка документів), частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 366 (службове підроблення), частиною 2 статті 368-4 (підкуп особи) та частиною 2 статті 384 (введення в оману) Кримінального кодексу України.

Слідство у вказаному кримінальному провадженні триває, максимальне покарання передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві створено Департамент із питань запобігання та виявлення корупції

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *