В КМДА повідомили, скільки військових пройшло лікування в Київському госпіталі ветеранів війни за минулий рік

Протягом 2023 року у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни отримали лікування 2 265 військовослужбовців, порівняно з 809 у 2022 році
За 2023 рік у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни пролікувалися 2 265 військовослужбовців. Фото - КМДА

Про це повідомив Микола Поворозник, перший заступник голови КМДА, на своїй сторінці у Facebook, інформує «Kreschatic».

Він підкреслив, що в Києві доступні послуги реабілітації в 17 закладах, які надають медичні послуги у стаціонарних умовах, та в 34 закладах, які пропонують реабілітаційну допомогу в амбулаторних умовах. Кожен з цих закладів має свою мультидисциплінарну реабілітаційну команду.

Сучасні реалії вимагають від усіх галузей готовності працювати в умовах повномасштабних викликів. Надання повного спектру допомоги нашим захисникам – одне з ключових завдань, включаючи створення сучасних умов для їхнього відновлення та реабілітації, зазначив Поворозник.

Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни вже кілька років є основним медичним закладом для лікування військовослужбовців. Це сучасний заклад із високотехнологічним обладнанням та кваліфікованим персоналом, який міська влада продовжує модернізувати. Тут наші захисники після поранень можуть отримати лікування та реабілітацію.

КМДА
Фото – КМДА

За словами Поворозника, у цьому закладі доступні нейрореабілітаційна, ортопедична, психологічна та комплексна реабілітаційна допомога.

Загалом, серед військовослужбовців, які пройшли реабілітацію, 33,8% отримали нейрореабілітаційну допомогу, 29,3% – спеціалізовану медико-психологічну реабілітацію, 24,6% – ортопедичну реабілітацію, 12,3% – комплексну реабілітаційну допомогу, додав перший заступник голови КМДА.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, загалом 3 222 військових отримали стаціонарне медичне відновлення. Крім того, понад 700 військовослужбовців отримали амбулаторну реабілітацію в КДЦ районів міста.

Варто відзначити, що заклади, які уклали договір з НСЗУ на стаціонарну реабілітацію, мають все необхідне обладнання для відновлення когнітивних, сенсорних та рухових функцій.

Також раніше ми писали про те, що у Києві хочуть створити безбар’єрне туристичне середовище

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *