Зірковий кухар Євген Клопотенко провів практичні заняття в одній із шкіл Деснянського району столиці

Студенти Київського професійного коледжу сфери послуг взяли участь у практикумі в одній зі шкіл Деснянського району столиці
Студенти Київського професійного коледжу сфери послуг асистували досвідченим кухарям на чолі з Євгеном Клопотенко. Фото - kyivcity.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», під час практикуму вони асистували досвідченим кухарям, серед яких був Євген Клопотенко, у приготуванні шкільних обідів за новим «Збірником рецептур для шкільних їдалень».

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський коментуючи цю подію заявив, що київська влада працює над покращенням шкільного харчування вже кілька років, і могла б досягти більшого успіху, якби не карантинні обмеження та військова агресія Росії. Проте, у тих школах із 419-ти, де вже було запроваджено мультипрофільне харчування, що дає дітям можливість самостійно обирати страви, є значні успіхи. Задоволені як діти, так і їхні батьки, і значно зменшено кількість продуктів, які викидаються.

Кошти, виділені на харчування пільгових категорій учнів, використовуються ефективно. У 2024 році на це буде виділено понад 370 мільйонів гривень. Наразі кількість пільговиків збільшилась і складає майже 14% від загальної кількості учнів, зазначив Валентин Мондриївський.

Клопотенко
Фото – kyivcity.gov.ua

Він також підкреслив, що участь молодих кухарів у таких навчаннях допоможе забезпечити заклади освіти якісним персоналом. Досвідчені кухарі, такі як Євген Клопотенко та представники наших комунальних підприємств, готові передавати свій досвід, допомагаючи робити меню сучасним, цікавим і смачним для дітей.

Сьогодні ми разом із Департаментом освіти і науки вручили подяки від адміністрації та подарунки від зіркового гостя десяти молодим студентам-кухарям. Це стало для них значною подією, яка підтримуватиме їхню впевненість у правильності вибору професії. Хочу зазначити, що професія кухаря є однією з найпопулярніших у наших коледжах – на неї навчаються 16% студентів.

– підсумував Валентин Мондриївський.

Також раніше ми писали про те, що київські поліцейські провели роз`яснювальні зустрічі зі школярами

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *