В Києві судитимуть трьох посадовців КК «Київавтодор» які вкрали сотні тисяч гривень на ремонтах доріг

Представники КК «Київавтодор», відповідальні за нагляд за підрядною організацією, вступили у змову з нею та внесли свідомо неправдиві дані в офіційні документи про виконання ремонтних робіт, які фактично не були виконані
В столиці перед судом постануть підрядник й посадовці КК «Київавтодор». Фото ілюстративне

Як повідомляє «Kreschatic», спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Києві та під процесуальним керівництвом Солом’янської окружної прокуратури, слідчі Солом’янського управління поліції завершили досудове розслідування щодо посадовців і підрядника КК “Київавтодор”.

У ході кримінального провадження поліцейські встановили, що ремонт доріг у Печерському районі столиці здійснювався на підставі договору між комунальною корпорацією «Київавтодор» і приватним підприємством. Після завершення перевірок якості та обсягу робіт підрядника, відповідальні співробітники «Київавтодору» підписали документи про повне виконання робіт, незважаючи на фактичне їх невиконання.

Київавтодор
Фото – Нацполіція

Таким чином, на підставі фальсифікованих даних у акті приймання виконаних будівельних робіт, підрядній компанії були перераховані кошти. Згідно з судово-економічною експертизою, державі завдано матеріальних збитків на суму близько 300 тисяч гривень.

Київавтодор
Фото – Нацполіція

Трьом посадовцям «Київавтодору» та директору підрядної компанії повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1, 2 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі Солом’янського управління поліції передали до суду обвинувальний акт. За скоєне фігурантам загрожує до восьми років позбавлення волі з забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також раніше ми писали про те, що колишнє керівництво АК «Київводоканал» підозрюється в розтраті та заволодінні коштами на сотні мільйонів гривень

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *