Мобілізація і міграція: у «Київському метрополітені» гострий дефіцит кадрів, через що буде змінено графіки руху поїздів

На сьогоднішній день у КП «Київський метрополітен» виникла серйозна нестача робітничих кадрів
Андрій Бондаренко 2.3k 1 comment
У «Київському метрополітені» дефіцит фахівців робітничих професій. Фото - metro.kyiv.ua

Особливо бракує машиністів електропоїздів – 83 вакансії, електромеханіків – 48, а також токарів і слюсарів – 161 вакансія. Причинами збільшення кількості відкритих посад в КП “Київський метрополітен” називають часткову вимушену міграцію, специфіку професій та мобілізаційні заходи, пов’язані з воєнним станом. Зокрема, близько 7% працівників метрополітену зараз служать у Збройних силах України, і їхня кількість постійно зростає. Про це повідомляє комунальне підприємство.

Як повідомляє «Kreschatic», «Київський метрополітен» постійно здійснює активну кадрову політику з метою залучення нових спеціалістів. Зокрема, ведеться співпраця з закладами професійної освіти та міським центром зайнятості. Однак, метрополітен є вузькопрофільним підприємством, тому підготовка і адаптація деяких професій потребує тривалого спеціального навчання. Наприклад, машиніст електропоїзда проходить навчання більше 12 місяців перед тим, як почати самостійну роботу на лінії.

Київський метрополітен
Фото – metro.kyiv.ua

З огляду на поточну кадрову ситуацію, у найближчий час буде змінено графік руху поїздів на всіх лініях метрополітену. Інтервали між поїздами будуть збільшені приблизно на одну хвилину в міжпікові години та на 45 секунд у пікові години.

В КП «Київський метрополітен» додають, що підземні станції столичного метрополітену є спорудами подвійного призначення і цілодобово використовуються як укриття під час повітряних тривог для десятків тисяч киян і гостей столиці. Для забезпечення надійної та безперебійної роботи складного комплексу інженерних мереж і конструкцій працюють сотні висококваліфікованих фахівців, яких оперативно замінити неможливо.

Детальна інформація про працевлаштування в метрополітені та перелік вакансій – тут.

Також ми писали про те, що в Києві провели спеціальні тренінги зі стресостійкості для працівників метрополітену

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
1 Comment
  • Мусоров у нас в достатке а машинистов и электромонтеров не хватает! Куда то мы не туда шагаем паневе!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *