Київська служба зайнятості додала спеціальні сервіси та програми для внутрішньо переміщених осіб

Для підтримки внутрішньо переміщених осіб впроваджені спеціальні сервіси та програми зайнятості
Внутрішньо переміщені особи тепер мають можливість зареєструватися у будь-якому центрі зайнятості в Києві. Фото - Уніан

Важливо зазначити, що для отримання ряду послуг немає потреби реєструватися як безробітний, повідомляє Київський міський центр зайнятості. Зокрема, переселенці можуть без реєстрації скористатися послугами з пошуку роботи, отримати профорієнтаційні консультації та ваучер на навчання. Крім того, роботодавцям надаються компенсаційні програми за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляє «Kreschatic», люди, які шукають роботу, можуть самостійно переглядати вакансії на Єдиному порталі вакансій або звернутися до будь-якого відділення Центру зайнятості. Фахівці служби часто підбирають кандидатів для конкретних замовлень роботодавців, організовуючи професійну підготовку безробітних безпосередньо на майбутньому робочому місці.

Крім того, Служба зайнятості проводить професійне навчання безробітних за робітничими спеціальностями, які затребувані на ринку праці. Таке навчання може бути організоване за запитом роботодавця або коли безробітний планує відкрити власний бізнес.

центр зайнятості
Фото – kurjer.info

Після успішного завершення навчання слухачі отримують державний документ, що підтверджує присвоєння або підвищення відповідної кваліфікації. Громадяни, які мають професійно-технічну або вищу освіту і не зареєстровані як безробітні в службі зайнятості, можуть безкоштовно отримати ваучер на навчання для підвищення свого професійного рівня. Цей ваучер дозволяє пройти перепідготовку за робітничими спеціальностями, підвищити рівень освіти, кваліфікацію або спеціалізацію для здобуття ступеня магістра.

Ваучери на навчання надаються окремим категоріям громадян, включаючи внутрішньо переміщених осіб, які відповідають певним критеріям згідно з затвердженим Мінекономіки переліком із 124 професій та спеціальностей. Крім того, в рамках урядового проєкту єРобота Служба зайнятості підтримує дві грантові програми, доступні також для внутрішньо переміщених осіб.

  • «Власна справа» – розмір мікрогрантів становить від 50 до 250 тис. грн;
  • Грант для ветеранів – передбачає кошти до 1 млн грн.

Основною умовою для отримання грантів є створення нових робочих місць. Заявки подаються виключно через Портал Дія, до яких обов’язково додається бізнес-план для започаткування нового бізнесу або розвитку існуючого. Рішення про надання грантів ухвалює Державний центр зайнятості. Після перевірки відповідності вимогам і затвердження бізнес-проєкту, грантові кошти перераховуються на окремий рахунок заявника в уповноваженому банку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Київському центрі зайнятості розповіли про послуги для соціально вразливих громадян за принципом «єдиного вікна»

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *