В СБУ пояснили причини посилення обмежень для громадян в центрі Києва

Служба безпеки України розпочала масштабні контррозвідувальні заходи у центральних районах Києва, зокрема в урядовому кварталі та на прилеглих територіях. Ці заходи відбуваються у Печерському та Шевченківському районах столиці
СБУ проводить безпекові заходи в урядовому кварталі Києва та на прилеглих територіях. Фото - СБУ

В повідомленні СБУ йдеться, що всі заходи проводяться в рамках правового режиму воєнного стану і за участі Управління державної охорони України, Національної поліції, Військової служби правопорядку ЗСУ та Угруповання сил і засобів оборони міста Київ. Основна мета цих заходів – перевірка та посилення контрдиверсійного захисту державних об’єктів, а також забезпечення безпеки мешканців столиці та осіб, що перебувають під державною охороною.

Ці дії є надзвичайно важливими на тлі агресії з боку РФ, яка намагається дестабілізувати ситуацію в Україні різними способами. Силовики проводять огляд територій та приміщень, включаючи житлові будинки, офіси та заклади сфери громадського обслуговування, з метою виявлення заборонених предметів. Також перевіряються громадяни, які перебувають у урядовому кварталі.

СБУ
Фото – СБУ

Як повідомляє «Kreschatic», під час проведення заходів можливі тимчасові обмеження на прохід та проїзд вулицями Києва, перевірка документів та огляд автомобілів. СБУ закликає громадян з розумінням ставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні дії правоохоронців, мати при собі документи, що посвідчують особу, і дотримуватися режиму комендантської години.

У СБУ наголошують, що всі заходи проводяться відповідно до закону і з дотриманням конституційних прав і свобод громадян.

Також раніше ми писали про те, що СБУ затримала колишнього «регіонала», який наводив авіабомби РФ на нові оборонні лінії ЗСУ

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *