СБУ затримала колишнього «регіонала», який наводив авіабомби РФ на нові оборонні лінії ЗСУ

Служба безпеки України успішно завадила планам російських військових авіаударів по новим оборонним лініям прикордонної зони Сумської області. Агресор збирався атакувати українські укріпрайони, використовуючи керовані авіабомби
Ольга Лисенко 568 1 comment
СБУ затримала «ексрегіонала»-агента ФСБ, який наводив авіабомби на оборонні споруди Сумщини. Фото - mil.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», під час оперативних дій СБУ було затримано агента ФСБ, який здійснював розвідку поблизу оборонної лінії в області. Він намагався встановити точні координати військових об’єктів ЗСУ для коригування ворожого авіаудару.

Під час затримання в зловмисника був вилучений мобільний телефон, з якого він спробував відправити фотографії та геолокацію потенційної мішені агресору.

Завдяки оперативним діям Служби безпеки була зірвана спроба російської спецслужби отримати агентурний звіт та використати його для підготовки повітряних атак.

За попередніми даними слідства, затриманий виявився колишнім місцевим функціонером забороненої Партії регіонів. Після деокупації Сумщини його дистанційно звербував кадровий співробітник ФСБ для проведення розвідувально-підривної діяльності в області.

СБУ
Фото – СБУ/Facebook

Зловмисника було виявлено через його власні дописи в одному з месенджерів, в яких він вихваляв кремлівський режим. Для виконання завдань агент фотографував військові об’єкти та фіксував їхні координати.

На підставі зібраних доказів СБУ повідомила затриманому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Зловмисник перебуває під вартою та йому загрожує довічне ув’язнення. Спецоперацію здійснювали співробітники СБУ в Сумській області за керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що на Київщині викрили зрадників, які працювали на ФСБ

Share This Article
Україна в об'єктивному світлі: ми показуємо справжню картину
1 Comment
  • Навіщо довічне ув’язнення??? Годуй його, одягай, він буде дивитися телевізор, розгадувати кросворди – буде жити. А скільки людей загинуло за його наводок? Інфраструктурні обєкти розрушені??? РОЗСТРІЛ на місці, щоб інші подумали перш ніж продатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *