В Києві планується будівництво ТЕЦ, яка буде працювати на побутовому смітті

Київ вивчає досвід інших міст щодо поводження з відходами та планує побудувати ТЕЦ, що зможуть використовувати сміття як паливо
Київ переймає досвід Львова у сфері утилізації відходів. Фото - kyivcity.gov.ua

Як повідомляє «Kreschatic», столиця України активно досліджує досвід інших міст щодо ефективного поводження з відходами. У межах робочого візиту представники Київської міської державної адміністрації відвідали Львів.

Вони ознайомилися з будівництвом механіко-біологічного сміттєпереробного комплексу та рекультивацією сміттєвого полігону поблизу села Грибовичі. Ці проєкти фінансуються Європейським банком реконструкції та розвитку, що підкреслює важливість міжнародної співпраці та впровадження європейських практик в українських містах. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Використання відходів як джерела енергії

«Тема управління відходами залишається актуальною, попри воєнний стан у країні. Кількість сміття не зменшується, і його правильна та безпечна утилізація потребує ефективних рішень», – зазначив Пантелеєв.

Він наголосив, що завдяки сприянню Європейського банку реконструкції та розвитку будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові активно продовжується. В перспективі цей комплекс зможе використовувати побутові відходи як джерело електричної енергії.

ТЕЦ
Фото – kyivcity.gov.ua

Плани Києва щодо енергетичної стійкості

Київські представники домовилися з львівськими колегами про подальшу взаємодію та обмін досвідом. Петро Пантелеєв підкреслив важливість використання всіх можливих шляхів для продукування енергії, особливо в умовах енергетичного дефіциту та системних ударів по енергосистемі країни.

Створення ТЕЦ на відходах у Києві

Концепція енергетичної стійкості Києва передбачає створення двох теплоелектроцентралей (ТЕЦ) на різних берегах столиці, які працюватимуть на комбінованому паливі, включаючи висококалорійні фракції відходів. Це дозволить вирішити дві проблеми великих міст – дефіцит енергії та накопичення сміття. Представник КМДА зауважив, що така практика широко використовується в європейських містах і Київ прагне її впроваджувати.

Цей крок є важливим для енергетичної незалежності столиці та поліпшення екологічної ситуації, що стане прикладом для інших українських міст у сфері сталого розвитку та енергоефективності.

Також раніше ми писали про те, що в Києві в рамках спільного проекту з Берліном відкриють центр протезування для українських захисників

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *