Частина історичного Подолу: в Києві вирішують, що робити з Житнім ринком

У Києві створено робочу групу з метою приведення будівлі критого ринку на вулиці Верхній Вал, 16 до належного технічного стану
У столиці створили робочу групу з пошуку шляхів відновлення та подальшого використання Житнього ринку. Фото - ucsc.org.ua

Це рішення було затверджено розпорядженням Київського міського голови. Як повідомляє «Kreschatic», робоча група, очолювана заступником голови КМДА Валентином Мондриївським, має на меті вивчити питання модернізації ринку та забезпечення його ефективного використання.

Збереження історії та модернізація

Житній ринок є частиною історичного Подолу та однією з важливих будівель Києва. Наше завдання – дати йому друге життя, зберігаючи його призначення та архітектурні особливості, водночас зробивши його сучасним і функціональним.

заявив Валентин Мондриївський.

Він також наголосив на важливості застосування європейського досвіду в реновації історичних ринків, які завдяки інноваціям та інвестиціям стають популярними міськими об’єктами для місцевих жителів і туристів.

Перше засідання та подальші кроки

Найближчим часом відбудеться перше засідання робочої групи, до складу якої входять також представники громадськості. За результатами засідань будуть підготовлені узагальнені пропозиції щодо оновлення та концепції ринку, а також умов можливого конкурсу оренди. Ці пропозиції будуть передані Київському міському голові.

Історична довідка

Нагадаємо, що приміщення Житнього ринку було збудовано у 1980 році. Після понад 40 років експлуатації воно потребує капітального ремонту для відповідності сучасним стандартам.

Ініціатива з реновації Житнього ринку є важливим кроком для збереження історичної спадщини Києва та її адаптації до сучасних потреб. Модернізація ринку допоможе не лише зберегти його архітектурну цінність, а й зробити його привабливим та функціональним об’єктом для киян та гостей міста.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в Києві планується будівництво ТЕЦ, яка буде працювати на побутовому смітті

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *