Суворий вирок сторожу за трагедію біля укриття в Києві: 4 роки позбавлення волі

Резонансна справа про загибель людей біля зачиненого укриття в київській поліклініці набула розв'язки
Вибух ракети відбувся біля самого входу в поліклініку, де зібралися люди, що хотіли потрапити в укриття. Фото - bbc.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на BBC, Деснянський районний суд визнав винним сторожа Вадима Мошкіна і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, трагедія сталася в ніч на 1 червня 2023 року під час масованої ракетної атаки РФ на Київ. Мешканці, що хотіли сховатися в укритті поліклініки, виявили двері зачиненими. Внаслідок падіння уламків загинули троє людей, а ще четверо отримали поранення.

Вадим Мошкін
Вадим Мошкін у суді. Фото – bbc.com

Суд вирішив, що саме сторож несе відповідальність за те, що не встиг відкрити вхід до бомбосховища. Проте захист засудженого не згоден з таким вироком і обіцяє оскаржити його. Адвокат Мошкіна вважає, що провина за трагедію лежить на керівництві поліклініки, а не на охоронці.

Це рішення суду викликало широкий резонанс в суспільстві. Багато хто вважає, що покарання для сторожа занадто суворе, і винуватцями трагедії мають бути визнані ті, хто відповідав за організацію роботи укриття. Інші ж переконані, що сторож, як безпосередній виконавець, несе персональну відповідальність за наслідки своїх дій або бездіяльності.

Також раніше ми писали про те, що російські терористи здійснили масований обстріл України

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *