ПТРК, тисячі патронів, міни і гранатомет: в Києві судитимуть чоловіка, який облаштував схрон зброї

Столичні поліцейські виявили арсенал зброї у Києві
У Києві судитимуть чоловіка, який у квартирі та двох гаражах облаштував схрон зброї та боєприпасів. Фото - Нацполіція

Правоохоронці вилучили з незаконного обігу значну кількість зброї та боєприпасів. Серед виявлених предметів – переносний протитанковий комплекс, гранати різних типів, майже 2500 патронів різного калібру, саморобні вибухові пристрої, сигнальні міни та димові шашки. Порушнику, який облаштував незаконний схрон зброї загрожує до семи років позбавлення волі.

зберігання зброї
Фото – Нацполіція

Як повідомляє «Kreschatic», співробітники управління карного розшуку поліції Києва разом із правоохоронцями Подільського управління поліції викрили зловмисника у вересні минулого року. За даними слідства, 57-річний місцевий мешканець зберігав зброю та боєприпаси у своїй квартирі та двох гаражах.

схрон зброї
Фото – Нацполіція

Під час санкціонованих обшуків було вилучено: переносний протитанковий комплекс, протитанкові гранати, 9 гранат Ф-1, дві ручні кумулятивні гранати, димову та протитанкову гранату, саморобний вибуховий пристрій, сигнальні міни, димові шашки, ручний протитанковий гранатомет, гранатометні постріли та інше.

схрон зброї
Фото – Нацполіція

Зловмисника затримали в рамках статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури йому було повідомлено про підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України – придбання, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу.

арсенал зброї
Фото – Нацполіція

Наразі досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт передано до суду для розгляду. Якщо провину чоловіка буде доведено, йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Також раніше ми писали про те, що в Києві затримали торговця зброєю

Share This Article
Дізнайтеся першими про новини Києва з нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *