Чи загрожує Київській ГЕС повне знищення: аналіз можливих наслідків удару по греблі

Внаслідок масованої атаки, яку російські війська здійснили 26 серпня, Київська область зазнала серйозних руйнувань.
Київська ГЕС. Фото - Вікіпедія

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на ТСН

У результаті обстрілів були пошкоджені два енергетичних об’єкти. Хоча офіційні джерела наразі утримуються від коментарів щодо можливих влучань, Telegram-канали активно обговорюють ситуацію навколо Київської гідроелектростанції у Вишгороді.

Зокрема, російські пабліки поширюють відео, на якому нібито зафіксоване влучання у Київську ГЕС. Однак, представники української влади офіційно не підтвердили ці дані. У Центрі протидії дезінформації при РНБО повідомили, що загроз для греблі Київської ГЕС наразі немає, а зруйнувати її ракетами неможливо.

Попри це, атака не минула безслідно для жителів Київщини. Пошкодження зазнали 22 приватних будинки, один з яких зруйновано повністю, а інший значно пошкоджено. Також постраждали складське приміщення, гаражі та кілька автомобілів. У результаті падіння уламків три людини отримали поранення, серед яких і п’ятимісячна дитина.

Наразі в області тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілів, фіксуються пошкодження у всіх районах регіону. Пожежні служби працюють над гасінням загорань у двох районах області.

Атака, здійснена російськими військами, стала однією з найбільших за останній час, про що раніше заявляв Президент України Володимир Зеленський. Російські війська випустили понад 100 ракет різних типів і близько 100 дронів, спрямованих на критичну цивільну інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Росія вранці 26 серпня завдала масованого удару по об’єктах енергетики України.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *