Рафаель Гроссі прибув до Києва

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі прибув до Києва для обговорення підтримки українських атомних електростанцій.
Рафаель Гроссі. Фото - сторінка Гроссі у соцмережі

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на сторінку Гроссі у соцмережі

Під час свого 10-го візиту в Україну директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі зустрівся з керівниками Міністерства енергетики України, Державної інспекції ядерного регулювання та Національної атомної енергетичної компанії «Енергоатом». Основною темою зустрічей було обговорення безпеки та підтримки українських атомних електростанцій (АЕС), а також підготовка до наступного візиту на Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС).

Гроссі підтвердив непохитну відданість МАГАТЕ забезпеченню безпеки ядерних об’єктів в Україні, наголошуючи на критичній важливості постійної присутності агентства на кожній з атомних станцій. Це дозволяє не тільки контролювати ситуацію в реальному часі, але і оперативно реагувати на будь-які виклики чи загрози.

Візит Гроссі на ЗАЕС є частиною його регулярних перевірок та моніторингу ситуації на ядерних об’єктах України. Однак деталі майбутнього візиту на Запорізьку АЕС поки що не розголошуються, що, ймовірно, пов’язано з питаннями безпеки та конфіденційності.

Цей візит підкреслює продовження активної роботи МАГАТЕ в Україні, спрямованої на підтримку безпеки та стабільності ядерної енергетики країни в умовах поточної напруженої ситуації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві запроваджують обмеження на рух вантажівок.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *