Київ запровадив нову послугу супроводу для інклюзивного навчання

У Києві запровадили нову соціальну послугу, спрямовану на забезпечення супроводу учнів під час інклюзивного навчання. 
Марина Хонда. Фото - Вечірній Київ

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на заступницю голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марину Хонду.

Це вже десята послуга, що надається містом за програмою «Турбота. Назустріч киянам» та фінансується з місцевого бюджету. Цього разу відповідальність за надання цієї послуги взяла на себе громадська організація «Спілка Самаритян України Київське Об’єднання». 

Ця організація пройшла відбір після кількох невдалих спроб знайти виконавця, адже ключовою вимогою було залучення висококваліфікованих фахівців, яких часто можна знайти лише в приватному секторі. Тепер 50 учнів з особливими освітніми потребами отримають необхідний супровід, відповідно до рекомендацій комплексної психолого-педагогічної оцінки їх розвитку.

Попри це, за даними департаменту освіти і науки, кількість дітей, які потребують такої підтримки, становить близько 230 осіб. Місто продовжує роботу над розширенням цієї послуги, аби створити безбар’єрне освітнє середовище для всіх дітей Києва. Отримати послугу можна, звернувшись до управлінь соціального захисту населення або безпосередньо до «Спілки Самаритян України Київське Об’єднання».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Кличко відповів на петицію щодо встановлення захисних екранів на станціях київського метрополітену.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *