Київ провів перший всеукраїнський фестиваль ветеранської культури “Коло ветеранів”

Сьогодні, у столиці України відбувся перший всеукраїнський фестиваль ветеранської культури під назвою “Коло ветеранів”.
Виставка "Коло ветеранів". Фото - YouTube

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на Національний Телемарафон

Захід, організований Українським ветеранським фондом, зібрав понад півтори тисячі гостей, серед яких як військові, так і цивільні. Фестиваль об’єднав захисників України та представників громадянського суспільства, ставши важливою подією для обох сторін.

Як зазначила виконуюча обов’язки виконавчого директора Українського ветеранського фонду Юлія Кіріллова, головна мета фестивалю полягає у подоланні штучних бар’єрів між ветеранами та цивільним суспільством. Захід дає можливість ветеранам зустрітися зі своїми побратимами, а цивільним — краще зрозуміти тих, хто пройшов війну. “Ми сильні, коли об’єднані”, — підкреслила Кіріллова, вказуючи на важливість спільної роботи задля взаєморозуміння.

Герой України Віталій Литвин, амбасадор Українського ветеранського фонду, наголосив на важливості таких заходів для розвитку української ветеранської культури та виховання поваги до захисників серед суспільства. Він відзначив, що ветерани зробили величезний внесок у захист кожного українця, а багато хто з них віддав за це своє життя. 

Організатори заходу, за підтримки UKRSIBBANK BNP Paribas Group, підготували шість інтерактивних локацій, серед яких: зона адаптивного спорту, літературний майданчик, зона психологічної підтримки, дитяча зона, ярмарок ветеранських бізнесів та музична сцена. На останній виступали відомі українські артисти, такі як Yarmak, Олександр Положинський та гурт Riffmaster.

Особливою популярністю користувалася зона адаптивного спорту, де гості могли спробувати себе у волейболі сидячи або баскетболі на кріслах колісних. Також велика увага була приділена майстер-класам зі стрільби з лука, що привернули велику кількість відвідувачів.

На літературному майданчику свої вірші читала ветеранка та поетка Олена Герасим’юк, а також була презентована книга «Полон» Валерії «Нава» Суботіної. Презентацію модерував відомий український військовий та журналіст Дмитро “Орест” Козацький. Крім того, на заході згадали поезію Максима “Далі” Кривцова, яка прозвучала з вуст представників Благодійного фонду його імені.

Головною родзинкою фестивалю стало встановлення національного рекорду України — найбільше коло обіймів з ветеранами. Ця символічна подія стала проявом вдячності та підтримки захисникам від цивільних. Обійми символізували єдність та взаємоповагу між ветеранами та суспільством.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Києві військовослужбовці тиждень «полювали» на зловмисників, які підпалювали авто ЗСУ.

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *