На Київщині збудують потужну накопичувальну систему для стабілізації електромереж

Місто Богуслав, що на Київщині, стане місцем для будівництва енерго-накопичувальної системи потужністю 20 МВт.
Богуслав. Фото - Discover

Про це повідомляє “Kreschatic” з посиланням на INFORMATOR 

Місцева влада планує виділити для цього проекту ділянку площею 0,5 га, яку візьме в оренду компанія ДТЕК. Цей масштабний проект спрямований на автоматичне регулювання частоти в об’єднаній енергосистемі України, щоб уникнути аварійних відключень електроенергії.

Будівництво системи накопичення енергії дозволить знизити коливання в мережі та зменшити ймовірність виникнення системних збоїв. Така ініціатива є частиною загальної стратегії ДТЕК з інвестицій у розвиток енергетичної інфраструктури України, що передбачає будівництво подібних установок у різних регіонах країни.

Варто зазначити, що цей проект є одним із кроків на шляху до енергетичної незалежності України та підвищення надійності постачання електроенергії для споживачів, особливо під час пікових навантажень на мережу.

Окрім внутрішніх проектів, ДТЕК також бере участь у розробці перших великих енергонакопичувальних систем у Польщі, демонструючи свій міжнародний потенціал у сфері сучасної енергетики. Така ініціатива підкреслює прагнення України йти в ногу з європейськими стандартами енергетичної стабільності та зменшення ризиків відключень, що є важливим кроком для підтримки надійної роботи електромереж.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що екснардеп розкрив суму, яку столиця заборгувала НАК «Нафтогаз».

Share This Article
Щоб бути вільним потрібно знати правду.
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *