Я втратив багато можливостей – Карлос Алькарас розповів про свої шанси стати першою ракеткою світу

Карлос Алькарас поскаржився на те, що втратив багато можливостей у змаганні за те, щоб закінчити рік в статусі першої ракетки світу після поразки від Григора Димитрова в 1/8 фіналу Shanghai Masters
Карлос Алькарас вважає, що в нього є шанси закінчити другий рік поспіль в статусі першої ракетки світу. Фото - eurosport.com

Зараз Новак Джокович лідирує в рейтингу після перемоги на US Open, і іспанець упустив шанс скоротити відставання від серба.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, Карлос Алькарас визнав, що сподівається завершити сезон на першому місці рейтингу ATP, хоча зазнав серйозного удару після поразки від Григора Димитрова в 1/8 фіналу Shanghai Masters.

Іспанець мав на меті потрапити в 13-й чвертьфінал із 14 змагань у 2023 році та чудово стартував, взявши перший сет. Однак він не зміг зберегти свій імпульс і врешті-решт поступився Дімітрову.

Після його поразки від Янніка Сіннера у півфіналі Відкритого чемпіонату Китаю це стало ще однією невдачею для Алькараса в його прагненні випередити Новака Джоковича та завершити сезон на першому місці рейтингу другий рік поспіль.

На запитання, чи впевнений він, що все ще зможе досягти своєї мети, він сказав:

Після цієї поразки буде важче. Якщо я хочу бути №1, у мене попереду кілька турнірів, тому я постараюся зробити все можливе. Я спробую виграти їх, якщо хочу мати шанс завершити рік на першому місці. Я не знаю, як буде, але зараз я втратив багато можливостей зробити це.

Коли рейтинг оновиться наступного понеділка, Алькарас буде відставати від Джоковича на 2240 очок.

Однак Джокович має набагато більше очок для захисту в останній частині сезону, тому для Алькараса ще не все втрачено. І 20-річний юнак впевнений, що він грає достатньо добре, щоб отримати свій перший титул після того, як він обіграв Джоковича на Вімблдоні.

Думаю, я граю у чудовий теніс. Навіть якщо я не потрапив у чвертьфінал або програв у півфіналі, я вважаю, що граю у чудовий теніс

– сказав іспанець.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що легендарний тенісист після травм і пропущеного сезону зіграє на Australian Open-2024

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *