Справу російського антидопінгового агентства передадуть до вищого спортивного суду CAS – WADA

Російське антидопінгове агентство заперечує оцінку Всесвітнього антидопінгового агентства про те, що РУСАДА не відповідає світовому антидопінговому кодексу, йдеться в заяві WADA в п'ятницю, коли воно готується направити справу до вищого спортивного суду CAS
WADA оновила інформацію щодо відповідності Російського антидопінгового агентства. Фото - wada-ama.org

Як повідомляє «Kreschatic», минулого місяця WADA заявило, що Росія зіткнеться з додатковими санкціями за невиконання своїх зобов’язань.

РУСАДА було визнано невідповідним до вимог національного законодавства, які були виявлені під час віртуального аудиту у вересні 2022 року. WADA заявило, що тепер передасть справу до Спортивного арбітражного суду (CAS).

Сьогодні ВАДА отримало офіційне повідомлення від РУСАДА про те, що воно оскаржує звинувачення ВАДА щодо невідповідності, запропоновані наслідки та умови відновлення

– йдеться в заяві WADA, що базується в Монреалі.

WADA найближчим часом передасть справу до Спортивного арбітражного суду (CAS) для розгляду. Таким чином, наслідки не застосовуватимуться до тих пір, поки CAS не винесе своє рішення.

Вплив нових санкцій на РУСАДА, ймовірно, буде обмеженим, вважають експерти, оскільки багато з них уже введені світовими спортивними організаціями через триваючу війну Росії з Україною.

Серед покарань, рекомендованих Комітетом з перевірки відповідності (CRC) WADA, прапор Росії не буде вивішуватися на Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, континентальних і регіональних змаганнях, доки не будуть виконані умови відновлення.

WADA заявило, що воно «оцінює та контролює» РУСАДА, щоб перевірити, чи відповідає воно всім умовам відновлення, що випливають з рішення CAS 2020 року, яке визнало РУСАДА невідповідним світовому антидопінговому кодексу.

Доки всі умови не будуть виконані, РУСАДА не може розглядатися для відновлення її статусу

– заявили у WADA.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що МОК позбавив Олімпійський комітет Росії повноважень та фінансування

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Exit mobile version