Третій термін: члени МОК просять Томаса Баха залишитися на посаді президента після 2025 року

У неділю кілька членів Міжнародного олімпійського комітету закликали президента Томаса Баха залишитися на посаді після завершення його другого терміну в 2025 році
Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах. Фото - tribuna.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, Бах, обраний у 2013 році, має піти у відставку у 2025 році згідно з чинними правилами Олімпійської хартії, після першого восьмирічного терміну та другого чотирирічного терміну.

Кількість термінів була обмежена його попередником Жаком Рогге, щоб уникнути тривалого перебування на посаді, як, наприклад, колишній президент Хуан Антоніо Самаранч, який керував 21 рік з 1980 по 2001 рік.

Ви показали нам найкращий шлях для просування вперед. Ми повинні стежити за цим рухом. Тому я хотів би запропонувати такий підхід

– сказав Баху член МОК Луїс Мехіа Ов’єдо, пропонуючи його третій термін.

Декілька інших членів, у тому числі Морінарі Ватанабе з Японії, також закликали Баха залишитися і попросили змінити Статут.

Однак це навряд чи станеться під час їх зустрічі в індійській фінансовій столиці Мумбаї, оскільки такі зміни мають бути запропоновані в письмовій формі та передані приблизно за 30 днів до сесії МОК.

Бах, німецький адвокат, сказав, що для нього це велика честь, але відмовився сказати, чи планує він залишитися.

Я можу підсумувати ці втручання і, перш за все, сказати вам велике, велике спасибі за ваші добрі слова підтримки. Ці слова підтримки спрямовані не тільки мені, вони адресовані всім нам. Саме ця єдність змусила нас подолати труднощі. Не буду приховувати, вони (коментарі підтримки) зачепили мені серце. Ви знаєте, як я завжди наголошую на цій єдності та ціную цю підтримку, цю дружбу та любов. Ви знаєте, що я дуже відданий Олімпійській хартії

– сказав Бах.

З моменту вступу на посаду Баху довелося вирішувати низку серйозних криз, таких як російський допінг-скандал після зимових Ігор 2014 року в Сочі. Йому також довелося узгоджувати перенесення Олімпіади в Токіо 2020 року на рік через COVID-19, а також зіштовхнутися з наслідками вторгнення Росії в Україну для світового спорту.

Колишній олімпійський чемпіон з фехтування також проштовхнув багато серйозних реформ, спрямованих на те, щоб зробити заявки та організацію Олімпіади менш дорогими та складними, а також більш привабливими для майбутніх приймаючих міст.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що МОК позбавив Олімпійський комітет Росії повноважень та фінансування

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *