Не можу підтвердити те, чого я сам не знаю – Рафаель Надаль про своє повернення на тенісний корт

Рафаель Надаль прокоментував розмови про своє повернення на корт після травми та розчарував вболівальників, які сподівались, що він гарантовано виступить на Відкритому чемпіонаті Австралії наступного року
Легендарний тенісист і досі не може відновитись після травми. Фото - aussiedlerbote.de

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, хоча іспанець і не виключає можливості взяти участь у змаганнях у Мельбурні, він визнає, що ще багато чого потрібно зробити, перш ніж оголосити про своє повернення.

37-річний Надаль пояснив, що виступ на Australian Open наступного року залишається метою, але 22-разовий чемпіон турнірів Великого шолома не грав з моменту участі в першому турнірі Великого шолома цього року в січні, коли його у другому раунді переміг Маккензі Макдональд.

Надаль отримав травму стегна під час сенсаційної поразки від американця, а згодом пропустив усі три турніри Великого шолома, що проходили цього року.

Рівень хвилювання зашкалював, коли генеральний директор Australian Open Крейг Тайлі заявив, що Надаль повернеться на турнір наступного року.

Він сказав в ефірі «The Today Show» Nine Network:

Ми можемо ексклюзивно розповісти тут, що Рафа повернеться. Він був у відпустці більшу частину року, і в розмові з ним протягом останніх кількох днів він підтвердив, що повернеться, чому ми дуже раді. Це чудово.

Однак, за словами Надаля, який виступав на заході в Мадриді, ці заяви все ще передчасні.

Моїм першим реалістичним варіантом повернення на професійний корт був би січень в Австралії. Але зараз я дійсно не можу підтвердити те, чого я сам не знаю. За останні кілька тижнів нічого не змінилося, за винятком того факту, що я тренуюся трохи більше, ніж раніше, що є досягненням для мене та мого психічного здоров’я.

 – сказав він.

Надаль підтвердив, що все ще відчуває біль під час тренувань.

Я не тренуюся без болю. Я відчуваю біль менше, ніж раніше, але мені все ще боляче. Однак цей біль дозволяє мені з часом робити все більше і більше речей. Усе було б інакше, якби я не відчував болю. Я міг би назвати вам дату мого повернення, якби у мене не було болю, тому що я мав би час підготуватися до цього.

– сказав іспанець.

Через брак активності 37-річний гравець різко опустився на 243 місце в рейтингу ATP, але Надаль наполягає на тому, що його бажання покінчити з довгою відсутністю змагань залишається таким же сильним, як і раніше.

Він сказав:

Це завжди було через мій власний тиск. Мій власний тиск і вимогливість перевершують ваші, але я все одно ціную це. Мої вимоги до себе завжди були великими, і на цьому етапі моєї кар’єри я справді роблю все можливе. Зараз мої обмеження очевидні, але коли вони зникнуть – а я сподіваюся, що скоро – ми поговоримо про інший тип тиску.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що Рафа після травм і пропущеного сезону зіграє на Australian Open-2024

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *