Символ епохи: Ліонель Мессі отримав Золотий м`яч 2023 і в восьмий раз став найкращим футболістом світу

Отже, те, в чому майже були впевнені мільйони вболівальників і сотні футбольних експертів по всьому світу, сталося: аргентинець Ліонель Мессі в восьмий раз став найкращим футболістом світу і отримав «Золотий м`яч» 2023
Ліонель Мессі отримав свій восьмий Золотий м`яч. Фото - uefa.com

Провівши 178 матчів за збірну своєї країни та забивши 106 голів, Мессі став синонімом досконалості на чемпіонатах світу, повідомляє «Kreschatic». Він має найбільшу кількість нагород як кращий гравець матчу (11) і найбільше виступів на чемпіонаті світу в якості капітана (19).

Я бачив гравця, який успадкує моє місце в аргентинському футболі, і його ім’я Ліонель Мессі

– сказав Дієго Марадона ще в 2006 році.

Маючи 26 виступів на найвеличнішій сцені протягом п’яти турнірів, він на один випередив Лотара Маттеуса, капітана збірної Німеччини, який виграв Чемпіонат світу 1990 року.

Цей Кубок, який ми отримали, також для всіх тих, хто не зміг пробитися на попередніх чемпіонатах світу, в яких ми грали, як-от у 2014 році в Бразилії, де всі вони заслужили його тим, як боролися до того самого фіналу, наполегливо працювали та хотіли

– сказав Мессі.

І ми заслужили це. Це також для Дієго, який підбадьорював нас з небес. І всіх тих, хто весь час підтримував національну збірну, не дивлячись на результат, а на бажання, яке ми завжди вкладали в це, навіть коли все йшло не так, як ми хотіли. Багато разів невдача є частиною шляху та навчання, і без розчарувань успіх неможливий.

– заявив Ліонель після переможного для нього і збірної Аргентини Чемпіонату світу з футболу 2022 року в Катарі.

Мессі і Марадона
Ліонель Мессі і Дієго Марадона з кубками переможців Чемпіонату світу з футболу. Фото – twitter.com/eurosport

Мессі найвеличніший? Безумовно, можливо, але хто знає? Ці дебати триватимуть вічно і, можливо, це справедливо. Марадона був чудовим, Пеле був досконалістю, Кріштіану Роналду залишається невгамовним у своїй жагі до гри, а унікальність Мбаппе теж може незабаром увійти в історію.

Але поза всіляких сумнівів можна стверджувати, що ніхто не робив це краще, ніж Мессі, спокійна, самовіддана і талановита людина з палким бажанням максимально використати свій талант футбольного божества.

Також не можна заперечувати, що найбільша спортивна історія, яку будь-коли розповідали, була про Мессі, Мбаппе та фінал Чемпіонату світу 2022 року. Словами важко передати цю справедливість. Це не був міраж. Це сталося.

Отже… Історію знову переписано, та чи означає це кінець епохи?

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто міг зупинити Ліонеля Мессі на шляху до 8-го титулу найкращого футболіста світу

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *