Це не можна порівнювати з ситуацією в Ізраїлі: МОК прокоментував заяву Лаврова про упереджене ставлення до Росії

Спроба Росії порівняти заборону Олімпійського комітету країни з ситуацією з ізраїльськими спортсменами після початку війни між Ізраїлем і ХАМАС була недоречною
Заборону Росії МОК не порівняти з ситуацією в Ізраїлі. Фото - olympics.com

Про це заявив у п’ятницю Міжнародний олімпійський комітет, повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Reuters.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у четвер заявив, що МОК погоджується з політичними рішеннями Заходу після того, як олімпійська організація заявила, що будь-яка дискримінація спортсменів на Іграх буде негайно усунена, оскільки вони не несуть відповідальності за рішення своїх урядів.

МОК відповів на запитання щодо ізраїльських спортсменів, які беруть участь в Олімпійських іграх у Парижі наступного року, і потенційну відмову спортсменів інших країн змагатися проти них через триваючий конфлікт.

Це (Росія) унікальна ситуація, яку не можна порівняти ні з якою іншою війною чи конфліктом у світі, тому що вжиті заходи та рекомендації МОК є наслідком вторгнення російської армії в Україну під час Олімпіади та Паралімпіади

– сказав представник МОК.

Лавров назвав заяву МОК «ганебною», заявивши, що вона «доводить його політичну упередженість».

МОК не забороняв Олімпійський комітет Росії (ОКР) до минулого місяця після того, як він визнав регіональні організації з чотирьох українських територій, анексованих Росією.

12 жовтня МОК заявив, що ОКР буде заборонено негайно після визнання Олімпійських рад Луганської, Донецької, Херсонської та Запорізької областей.

Це є порушенням Олімпійської хартії, оскільки порушує територіальну цілісність Національного олімпійського комітету України, визнану МОК відповідно до Олімпійської хартії

– сказав речник МОК.

Це, звичайно, обурливо

– сказав Лавров.

Ми знову бачимо приклад упередженості та провалу Міжнародного олімпійського комітету, який раз за разом доводить свою політичну упередженість. Все, що відповідає інтересам західних країн, насамперед США, він активно підтримує і намагається знайти формулювання, які б в цілому схвалювали цю лінію. Ганьба, і, звичайно, МОК сильно дискредитував себе.

– заявив російський міністр.

Рішення про те, чи дозволять російським спортсменам брати участь в Олімпіаді в Парижі як нейтральні без прапора чи гімну, ще не прийнято, але МОК неодноразово заявляв, що не буде карати спортсменів за рішення уряду.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що МОК позбавив Олімпійський комітет Росії повноважень та фінансування

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *