Олімпійський комітет Росії звернувся до суду зі скаргою на Міжнародний олімпійський комітет

ОКР подав апеляцію до Спортивного арбітражного суду (CAS) у відповідь на призупинення членства МОК минулого місяця за створення спортивних рад на українських окупованих територіях
Росія вимагає відновити ОКР з усіма правами та прерогативами, наданими Олімпійською хартією. Фото - fakty.com.ua

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, у понеділок CAS повідомив, що зареєстрував апеляцію, але «неможливо вказати часові рамки» для винесення вердикту колегією суддів. Слухання, ймовірно, відбудуться в Лозанні, Швейцарія, де розташовані суд і Міжнародний олімпійський комітет.

Але судова суперечка не повинна вплинути на російських спортсменів, які готуються до кваліфікації та змагань на Олімпіаді в Парижі наступного року.

Раніше МОК заявив, що будь-які російські спортсмени, яких прийнято як нейтральних осіб для змагань у Парижі, можуть бути запрошені безпосередньо через всесвітній керівний орган їхнього виду спорту в обхід ОКР.

Останній спір між Росією та МОК був спровокований тим, що російський олімпійський орган об’єднав спортивні ради чотирьох областей на окупованій території України як своїх членів.

Оголошуючи вердикт минулого місяця, МОК заявив, що дії Росії «є порушенням Олімпійської хартії, оскільки порушують територіальну цілісність НОК України».

ОКР зробив подібний крок у 2016 році, включивши спортивні ради в Криму, який був анексований Росією двома роками раніше. Тоді МОК не відреагував.

У понеділок CAS заявив, що російська апеляція вимагає відновити ОКР «з усіма правами та прерогативами, наданими Олімпійською хартією».

Призупинення позбавляє олімпійський комітет Росії права олімпійських трансляцій і спонсорських грошей на мільйони доларів протягом кожного чотирирічного циклу фінансування Олімпійських ігор. Повідомляється, що російські чиновники розглядають судові позови, як можливість отримати доступ до грошей, які не були виплачені через економічні санкції за розв`язання війни в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що МОК прокоментував заяву Лаврова про упереджене ставлення до Росії

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *