Іга Свьонтек завершує рік першою ракеткою світу після перемоги у фіналі Підсумкового турніру WTA

Відразу після того, як два місяці тому вона втратила титул першої ракетки світу, Іга Свьонтек не могла не турбуватися про те, щоб спробувати його повернути
Іга Свьонтек виграла фінал WTA і повернулася на перше місце рейтингу, обігравши Джессіку Пегулу. Фото - AP

І тоді Свьонтек зрозуміла, що краще залишити такі речі пообіч і замість цього просто зосередитися на грі в свій найкращий теніс – а її найкращий на даний момент кращий, ніж будь-чий інший.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на AP, Свьонтек здобула свій перший в кар`єрі титул у Підсумковому турнірі WTA і здобула перше місце в рейтингу за підсумками року, перемігши в понеділок Джессіку Пегулу з рахунком 6-1, 6-0.

Сьогоднішній день був кульмінацією мого розумового підходу – просто бути «вузьким» у своїй голові, думати лише про правильні речі

– сказала Свьонтек, 22-річна полька, яка є наймолодшою чемпіонкою фіналу WTA з часів Петри Квітової, яка віиграла його, коли їй був 21 рік у 2011 році.

Свьонтек виграла всі 10 сетів, які вона зіграла, програвши всього 20 геймів. Це найкращий результат серед переможниць змагань серед восьми найкращих жінок у тенісі з тих пір, як у 2003 році повернувся формат колової системи.

Свьонтек подовжила свою переможну серію до 11 матчів і закінчила 2023 рік з шістьма трофеями, включаючи свій четвертий титул Великого шолома в кар’єрі на Відкритому чемпіонаті Франції в червні.

Ця перемога дозволяє Свьонтек повернутися на перше місце рейтингу WTA, яке вона займала з квітня 2022 року до вересня цього року, коли Арина Сабаленко випередила її після Відкритого чемпіонату США. У Канкуні Свьонтек перемогла Сабаленку в півфіналі, який почався в суботу, був перерваний через дощ, а потім завершився в неділю.

Перемігши на груповому етапі Сабаленку (1) і Олену Рибакіну (4), у півфіналі усунувши свою партнерку в парному розряді Коко Гауф (3), і вийшовши в фінал на Свьонтек (2), Пегула стала першою жінкою, яка зіткнулася з кожною з представниць ТОП-4 рейтингу на одному турнірі з початку рейтингу WTA у 1975 році.

Фінал проходив під переважно блакитним небом і з набагато меншим вітром, ніж гравці були змушені боротися протягом тижня. А головне, не було ні краплі дощу.

Лаура Зігемунд з Німеччини та Віра Звонарьова з Росії виграли титул у парному розряді, обігравши Ніколь Мелічар-Мартінес з США та Еллен Перес з Австралії з рахунком 6-4, 6-4.

Матчі за титул в одиночному та парному розрядах спочатку мали відбутися в неділю, але потім були перенесені через низку злив, які вплинули на гру.

Також раніше ми писали про те, що Тоні Надаль вірить у повернення Рафаеля Надаля на корт після травми: натякає на Australian Open 2024

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *