Ронні О’Салліван виграв восьмий титул на UK Championship – через 30 років після першого

Усі важливі снукерні рекорди були його ще до того, як він прибув до Йорка на цьогорічний Чемпіонат Великобританії, але навряд чи навіть він коли-небудь запише більш видатне досягнення, ніж це
Ронні О'Салліван є одночасно наймолодшим і найстарішим чемпіоном Великобританії в історії. Фото - WST

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Telegraph, у вівторок О’Саллівану виповниться 48 років, але він знову став переможцем великого турніру, який він вперше виграв у 17-річному віці в 1993 році. Це робить його одночасно наймолодшим і найстарішим чемпіоном Великобританії в історії снукеру. Володар рекорду, який, безсумнівно, є унікальним у елітному спорті.

Джек Ніклаус і Тайгер Вудс із гольфу є, мабуть, найближчими еквівалентами, але навіть їхні останні історичні титули на турнірі US Masters – обидва виграні на заході кар’єри – були досягнуті відповідно з 24-річним і 22-річним відривом від їхнього виграного першого мейджора.

Довголіття О’Саллівана вже значно випереджає це, і для світу снукеру головним аспектом є те, що, ймовірно, попереду ще більше. Ронні все ще посідає перше місце у світовому рейтингу, і, хоча він фактично не досяг свого абсолютного найкращого результату в Йорку за останній тиждень, його рівень помітно зріс у зв’язку з важливістю конкретного моменту матчу.

Це стало очевидним після перемог над Робертом Мілкінсом і Чжоу Юелонгом у фінальних фреймах та ще раз у фіналі проти китайця Діна Цзюньхуея.

Лідируючи по ходу матчу 3-0, 4-1 і 7-5, О’Салліван неодноразово втрачав гарні можливості збільшити розрив, і коли Дін зробив рахунок 7-7 із сенчурі-брейком, здавалося, що ситуація може змінитися.

Дін сам є триразовим чемпіоном Великобританії, але раптова небезпека, здавалося, викликала тривогу всередині О’Саллівана. Яскравий дальній удар у 15-му фреймі став прелюдією до його сенчурі-брейку, а потім, навіть при незручно розташованих шарах, О’Салліван виконав справді неперевершену послідовність ударів, щоб ще більше збільшити свою перевагу до 9-7.

Після цього він неспішно зробив фінальний брейк 129, щоб закріпити рекордний 40-й титул у рейтингу в досить чудовому стилі.

Ронні О'Салліван
Всі титули Ронні О’Саллівана на UK Championship в одному кадрі. Фото – SportingLife

Він зробив це, ставши найстарішим переможцем змагань, а також встановив кілька інших рекордів. Це також була його 22-а «велика» перемога на турнірах «Потрійної корони» – на чотири більше, ніж у Стівена Хендрі, і на шість більше, ніж у двох його найбільших сучасних конкурентів (Джона Хіггінса та Марка Вільямса), разом узятих. Маючи сім перемог як на Чемпіонаті світу, так і на Мастерсах, він також став першим гравцем, який вісім разів виграв будь-який з трьох мейджорів.

Також раніше ми писали про те, що Ліонель Мессі отримав Золотий м`яч 2023 і в восьмий раз став найкращим футболістом світу

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *