Джокович, Надаль, Маррей, Cвьонтек, Осака, Радукану та інші зірки ATP і WTA: де і як вони почнуть сезон 2024 року

Менш ніж за місяць завершиться тенісне міжсезоння, і в Австралії, Новій Зеландії та Гонконгу розпочнуться турніри, що передують Відкритому чемпіонату Австралії
Не встигає закінчитися сезон 2023, а всі думки вболівальників вже прикуті до 2024 року. Фото - atptour.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, перший турнір Великого Шолома сезону стартує в неділю, 14 січня, і попереду багато подій, перш ніж зірки вийдуть на корти в Мельбурні.

Але де Новак Джокович, Іга Cвьонтек та інші найкращі зірки тенісу починають свій сезон 2024? А коли повернуться Рафаель Надаль і Емма Радукану? Розбираємо все, що вам потрібно знати про початок нового сезону.

UNITED CUP (ATP/WTA) – 29 ГРУДНЯ

Багато гравців серед чоловіків і жінок розпочнуть свій новий сезон, змагаючись за свої країни на турнірі United Cup, який проходить у Перті та Сіднеї. П’ять із 10 найкращих жінок світу виступатимуть на United Cup і дев’ять із 20 найкращих чоловіків світу.

Новак Джокович зіграє за Сербію, Стефанос Ціціпас — за Грецію, Тейлор Фріц — за США, Олександр Звєрєв — за Німеччину, Каспер Рууд — за Норвегію, Кемерон Норрі та Ден Еванс — за Великобританію.

Іга Cвьонтек очолить збірну Польщі, Джессіка Пегула виступає за США, Марія Саккарі – за Грецію, чемпіонка Вімблдону Маркета Вондроушова – за Чехію, Кеті Боултер – за Великобританію.

Німецька тенісистка Анжелік Кербер також повернеться в теніс після пологів.

BRISBANE INTERNATIONAL (ATP/WTA) – 31 ГРУДНЯ

WTA Brisbane International очолить друга ракетка світу Арина Соболенко та четверта ракетка світу Олена Рибакіна.

Соболенко, яка цього року виграла Australian Open і зіграла 13 матчів без поразок у країні, приєднається до Наомі Осаки, яка зіграє свій перший турнір після пологів. Дворазова чемпіонка Australian Open Осака не грала з вересня 2022 року.

З боку ATP турнір ознаменується поверненням Рафаеля Надаля.

37-річний Надаль через травму не грав після поразки у другому раунді цьогорічного Australian Open. Влітку він переніс операцію, але збирається повернутися в Брісбен.

Після року перерви на змаганнях настав час повернутися. Це буде в Брісбені, в перший тиждень січня. Побачимося там.

– сказав іспанець у відео, опублікованому в соціальних мережах.

Енді Маррей, Холгер Рун, Бен Шелтон і Григор Дімітров також збираються взяти участь у турнірі.

Brisbane International не проводився з 2020 року в WTA Tour через пандемію Covid-19 і з 2019 року в ATP Tour.

ASB CLASSIC AUCKLAND (WTA) – 1 СІЧНЯ

Коко Гауфф розпочне свій сезон в Окленді, де вона захищатиме свій чемпіонський титул.

До переможниці US Open 2023 приєднається Каролін Возняцкі, яка завершила сезон 2023 влітку. Також в турніри братиме участь українка Еліна Світоліна, яка цього року вийшла у півфінал Вімблдону.

КОЛИ ПОВЕРТАЄТЬСЯ ЕММА РАДУКАНУ?

Дата повернення Емми Радукану залишається невідомою. Переможниця US Open 2021 не грала з квітня, пропустивши решту року після перенесених операцій на зап’ясті та щиколотці. Вона відмовилася від виставкового матчу в Макао в грудні, але, як повідомляється, взяла участь у жеребкуванні Australian Open.

Через її рейтинг їй може знадобитися пройти кваліфікацію, щоб потрапити в основну сітку турніру Великого шолома, залежно від кількості відмов.

ЧИ ГРАТИМЕ НАДАЛЬ ПІСЛЯ СЕЗОНУ 2024 РОКУ?

Надаль розпочне, можливо, свій останній сезон у ATP турі в Брісбені.

22-разовий чемпіон турнірів Великого шолома влітку заявив, що 2024 рік, ймовірно, стане для нього останнім роком як професіонала. Чи змінить це серія хороших результатів, ще належить побачити, але всі погляди будуть прикуті до Надаля, щоб побачити, як він виглядатиме протягом першого місяця в Австралії.

Відомий тренер Рік Маккі сумнівається, що Надаль побореться за титул на турнірах Великого Шолома наступного сезону, але лише два роки тому він повернувся після чергової відсутності через травму та виграв Australian Open.

КОЛИ ПОЧИНАЄТЬСЯ AUSTRALIAN OPEN 2024?

Відкритий чемпіонат Австралії-2024 стартує в неділю, 14 січня. Цього року турнір буде гратись 15 днів, щоб зменшити кількість пізніх закінчень матчів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Новак Джокович в сьомий раз виграв фінальний турнір ATP і встановив черговий рекорд

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *