Футбольний клуб «ПСЖ» оцінили в 4 мільярди євро після продажу частки інвестиційній компанії

Arctos Partners LP купує міноритарний пакет акцій «Парі Сен-Жермен», футбольного клубу, в якому грає суперзірка Кіліан Мбаппе, в рамках угоди, яка показує, що американські інвестори продовжують робити ставки на перспективу європейських спортивних команд
Зараз в "ПСЖ" грає грає суперзірка Кіліан Мбаппе, раніше клуб витратив значні кошти на таких дорогих зірок, як Неймар і Мессі. Фото - L'Equipe

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Bloomberg, катарські власники «ПСЖ» погодилися продати Arctos міноритарний пакет акцій у розмірі 12,5%, при загальній оцінці вартості клубу в 4 мільярди євро, повідомили Bloomberg джерела, знайомі з цим питанням. Це неймовірне зростання порівняно з 2011 роком, коли компанія Qatar Sports Investments купила 70% акцій клубу за 70 мільйонів євро.

Представники «ПСЖ» заявили в четвер, що прихід нового акціонера допоможе клубу фінансувати свою міжнародну присутність, зокрема в США.

Клуб завдяки інвестиціям власника з Катару переріс у міжнародний бренд, з магазином площею 409 квадратних метрів на П’ятій авеню на Манхеттені в Нью-Йорку.

«ПСЖ» витратив значні кошти на таких дорогих зірок, як Неймар і Ліонель Мессі, які підвищили його авторитет, хоча досі йому не вдалося виграти титул європейської Ліги чемпіонів, його головну спортивну ціль.

Інвестиції Arctos також допоможуть клубу фінансувати інвестиції в свою інфраструктуру, таку як модернізація стадіону та будівництво нового тренувального майданчика, заявили в керівництві «ПСЖ». Клуб намагався реконструювати та розширити Парк де Пренс, який зараз є предметом суперечки з владою Парижа.

Arctos також має частку у спортивних командах Boston Red Sox і Liverpool Football Club Fenway Sports Group, а нещодавно купила міноритарну частку в команді Формули-1 Aston Martin.

Qatar Sports Investments також розширила свій портфель спортивних інвестицій. Нещодавно компанія придбала міноритарний пакет акцій португальської SC Braga і є власником професійного туру Premier Padel.

Також раніше ми писали про те, що Кіліан Мбаппе зробив вражаючий хет-трик у чемпіонаті Франції і вивів ПСЖ на перше місце в турнірній таблиці

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *