Вони розбудили в мені звіра – Новак Джокович розповів про своє ставлення до молодих гравців

Новак Джокович каже, що такі молоді гравці, як Карлос Алькарас, Яннік Сіннер і Хольгер Руне, пробудили в ньому «звіра», оскільки він і досі женеться за новими титулами Великого шолома
Захоплюючий фінал Вімблдону між Карлосом Алькарасом і Новаком Джоковичем перевершив всі очікування. Фото - atptour.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, Новак Джокович назвав молодих тенісистів загрозою, яка змушує його «перевинаходити» себе, оскільки вони пробудили «звіра» всередині нього.

24-разовий володар титулів переможця турнірів Великого шолома відкрив низку тем під час розмови на CBS News 60 Minutes, включаючи реакцію вболівальників, яку він отримує в усьому світі, як він виявляє труднощі, коли суперник бореться, і його сумнозвісну депортацію з Австралії у 2022 році після суперечки через його статус вакцинації від Covid.

Джокович виграв усі головні титули цього сезону, крім одного, не зумівши тріумфувати лише на Вімблдоні, де його переміг Карлос Алькарас у приголомшливому п’ятисетовому фіналі. 36-річний гравець завершив кампанію, вигравши фінал ATP у рекордний сьомий раз.

Але цього сезону його підштовхнули такі молоді таланти, як Алькарас і Яннік Сіннер, який переміг його на груповому етапі фіналу ATP, а потім здобув ще одну перемогу, граючи за Італію проти Сербії в Кубку Девіса.

Молоді хлопці, які дуже голодні та дуже натхненні грати проти мене в найкращий теніс, є додатковою мотивацією. Мені здається, що вони розбудили у мені звіра. Він [Алькарас] настільки повноцінний гравець, якого я не бачив вже багато років. Це чудова нагода для мене переосмислити себе і по-справжньому наполегливо працювати, ніж будь-коли.

– сказав Джокович CBS.

Спортивне Довголіття Джоковича часто пояснюють не лише його здібностями та фізичною підготовкою, а й його схильністю розумово взяти верх над суперником. 24-разовий переможець турнірів Великого шолома каже, що він завжди шукає моменти слабкості, якими він може скористатися.

Хоч у тенісі немає фізичного контакту, все одно багато зорового контакту

– сказав він.

Коли ми міняємося, коли сидимо на лавці, а потім на великому екрані показують, як він п’є воду. А потім я дивлюся на нього. Як він п’є воду? Він потіє більше, ніж зазвичай? Він дихає… І потім я дивлюся на те, як він спілкується зі своєю командою. У грі є всі ці різні елементи, які дійсно впливають на продуктивність і саму гру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Новак Джокович в сьомий раз виграв фінальний турнір ATP і встановив черговий рекорд

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *