Іга Свьонтек другий рік поспіль визнана гравцем року WTA і повторила досягнення Серени Вільямс

У 2023 році 22-річна спортсменка здобула 68 перемог і зазнала 11 поразок, а в червні виграла Відкритий чемпіонат Франції – її третій титул переможниці Турнірів Великого Шолому в кар`єрі і один із шести провідних титулів цього сезону
Перша ракетка світу Іга Свьонтек була визнана найкращим гравцем року WTA з шістьма провідними титулами в сезоні. Фото - twitter.com/eurosport

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Eurosport, у листопаді вона також вперше здобула перемогу на Відкритому чемпіонаті Китаю та Підсумковому турнірі WTA, закріпивши за собою статус першої ракетки світу.

Свьонтек також побила рекорд Вільямс у фіналі WTA, програвши лише 20 геймів за п’ять своїх матчів, перевершивши найкращий результат американки на цій же дистанції з 32.

Її феноменальна форма принесла їй другу поспіль нагороду «Гравець року» WTA, вона стала першою тенісисткою, яка виграла цю нагороду двічі поспіль після Вільямс.

У 2015 році Вільямс захищала цю нагороду протягом чотирьох років поспіль, а минулого року офіційно пішла зі спорту.

23-разова переможниця турнірів Великого шолома Серена Вільямс сім разів отримувала цю нагороду за свою кар’єру.

В ексклюзивному інтерв’ю Europort Свьонтек нещодавно розповіла про «непереборне» бажання завершити рік на чолі рейтингу WTA.

Тренером року став Томаш Вікторовскі, який працює разом зі Свьонтек.

Крім того, китаянка Чжен Ціньвень була названа найкращим гравцем року, а Еліна Світоліна була визнана найкращим поверненням року.

Новачком року визнана Мірра Андрєєва.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Іга Свьонтек завершує рік першою ракеткою світу після перемоги у фіналі Підсумкового турніру WTA

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *