Ронні О’Салліван в восьмий раз виграв турнір Masters і встановив низку світових рекордів в снукері

Ронні О’Салліван став чемпіоном MrQ Masters увосьме за свою кар’єру, перемігши Алі Картера з рахунком 10-7 у захоплюючому фіналі в Alexandra Palace
"Ракета" став найстаршим чемпіоном Masters, вигравши турнір в рекордний восьмий раз. Фото - wst.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на WST, у віці 48 років О’Салліван став найстарішим чемпіоном Masters, випередивши Стюарта Бінгема. Бінгему було 43 роки, коли він переміг Картера у фіналі 2020 року. Це означає, що О’Салліван тепер найстарший переможець усіх трьох турнірів Потрійної корони.

Після перемоги на Чемпіонаті Великобританії в грудні і вчорашнього тріумфу на Masters О’Салліван вперше в кар’єрі має можливість завоювати всі три титули турнірів Потрійної корони за один сезон. Він досягне цього, якщо виграє чемпіонат світу в Крусіблі в травні.

Це рекордний восьмий тріумф Masters для «Ракети», який побив попередній рекорд Стівена Хендрі (шість титулів) коли він переміг Джо Перрі ще в 2017 році. Зараз він виграв 23 безпрецедентні титули Потрійної корони, проти 18 Хендрі, який посідає друге місце за цим показником.

Чинний чемпіон German Masters Картер зазнав четвертої поразки в чотирьох фіналах турнірів Потрійної корони. Окрім сьогоднішнього результату та його поразки від Бінгема чотири роки тому, він посів друге місце у двох фіналах Крусібла проти О’Саллівана у 2008 та 2012 роках. Картер залишає Лондон із призом у 100 000 фунтів стерлінгів, який отримав за друге місце.

Ронні О’Салліван
Ронні О’Салліван з сином і донькою після перемоги на турнірі. Фото – wst.tv

Вечірня сесія почалася з того, що Картер мав перевагу 5-3, вийшовши вперед після швидкої гри в першій сесії. Він виграв стартовий фрейм, щоб збільшити свою перевагу до трьох фреймів зробивши рахунок 6-3.

У цей момент «Ракета» зробив брейки в 58, 64 і 53, встановивши паритет в матчі 6-6. Тоді пара пішла на перерву в середині сесії, яка, здавалося, відбулася в потрібний час для Картера, якому потрібно було повернути імпульс.

Коли гра відновилася, Картер покращив свою позицію, створивши чудовий сенчурі-брейк 127, щоб вийти вперед з рахунком 7-6. Цей сенчурі став для нього дев’ятим на турнірі, що є новим рекордом для цієї події. Завдяки цьому Картер випередив О’Саллівана, який зробив вісім у 2007 та 2009 роках.

О’Салліван відповів, вигравши 14-й фрейм, щоб знову встановити рівновагу. Потім був драматичний фрейм, який коливався вперед-назад, перш ніж Картер перерізав рожевий шар в середню лузу. Це дозволило О’Саллівану взяти фрейм і вперше вийти вперед після першого фрейму матчу.

Потім 40-разовий переможець рейтингових турнірів зробив брейк 89 очок, щоб опинитися в одному фреймі від перемоги з рахунком 9-7. Картер мав кілька шансів в 17-му фреймі, але не зміг реалізувати їх, і «Ракета» здобув ще одну важливу перемогу та головний приз в 250 000 фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ронні О’Салліван виграв восьмий титул на UK Championship – через 30 років після першого

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *