Черговий титул і рекорд: Ронні О’Салліван переміг Джадда Трампа у фіналі Світового Гран-прі зі снукеру

Ронні О'Салліван програючи в ході матчу з рахунком 4-0 переміг Джадда Трампа з рахунком 10-7 у фіналі Світового гран-прі Spreadex, збільшивши свою дивовижну серію до 14 перемог поспіль і трьох титулів поспіль
Ронні О'Салліван переміг Джадда Трампа з рахунком 10-7. Фото - wst.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт WST, у своєму «золотому» періоді, починаючи з листопада, О’Салліван виграв трофеї на Чемпіонаті Великобританії, Мастерсі, а тепер і на турнірі цього тижня в Лестері. Він також завоював титул Shanghai Masters у вересні, і у віці 48 років він може наблизитися до найкращого сезону в своїй кар’єрі. Він довів свою кількість рейтингових титулів до 41 – це значно більше, ніж 36 у Стівена Хендрі в списку найкращих гравців всіх часів, і його призові за сезон вже перевищили один мільйон доларів.

З точки зору видовищності, це не був матч, який виправдовував очікування. Найбільший брейк склав лише 74 очки, а О’Салліван виграв лише один фрейм за один підход – на відміну від його видовищної перемоги над Діном Цзюньхуеєм з рахунком 6:1 у суботньому півфіналі.

Після сильного старту Трамп не зміг використати свою перевагу, допускаючи помилки в ключових моментах, упустившии перевагу 6-3, програвши сім із восьми останніх фреймів. На ранньому етапі своєї кар’єри О’Саллівану, можливо, не вистачало стійкості, щоб відіграватись з таких рахунків, але сьогодні його психологічніа стійкість є величезною перевагою, і так само, як в матчі проти Алі Картера у фіналі Masters тиждень тому, він ставав сильнішим із наближенням ключових фреймів.

«Ракета» втретє завоював титул чемпіона Світового Гран-прі, вигрававши його в 2018 і 2021 роках. Він збільшує своє лідерство на вершині світового рейтингу, і тепер виграв останні три фінали проти Трампа, програвши сім з перших десяти.

Ронні О'Салліван
Фото – wst.tv

34-річний Трамп отримав 40 тисяч фунтів стерлінгів за друге місце, але він упустив 27-й рейтинговий титул у кар’єрі та четвертий у сезоні, вигравши три поспіль у жовтні під час свого переможного періоду, який включав 22 перемоги поспіль.

Трамп вів у рахунку 5-3 після першої сесії та збільшив свою перевагу в першому фреймі вечірньої сесії, зробивши брейк у 66. Через брейки 58, 56 О’Салліван почав своє повернення.

Після перерви серія 52 О’Саллівана допомогла йому вперше вийти вперед. Він вів у рахунку 51-0 у 14-му фреймі, коли не забив червоний шар у верхній кут, і Трамп мав чудові шанси на виграш фрейму, але не зміг забити останній чорних шар, дозволивши О’Саллівану зробити рахунок 8-6. Знову в 15-му Трамп мав шанс зачистити стіл, але не забив складний коричневий шар.

Ронні О'Салліван
Фото – wst.tv

Програвши шість фреймів поспіль, Трамп відіграв один із серією 73 очки, зробивши рахунок 9-7. У 17-му фреймі О’Салліван зробив брейк 52 очки, перш ніж не забив червоний шар. Трамп знову мав шанси виграти фрейм, але втратив позицію на жовтому, а потім неправильно відігрався і залишив його біля лузи. Повний зал на Morningside Arena піднявся, щоб аплодувати О’Саллівану, коли він зібрав кольорові шари, щоб отримати титул.

Нагадаємо, рагіше ми писали про те, що Ронні О’Салліван в восьмий раз виграв турнір Masters і встановив низку світових рекордів в снукері

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *