Кінець епохи? Новак Джокович програв Янніку Сіннеру і не зміг пробитись до фіналу Australian Open

Яннік Сіннер перетворив найочікуваніший поєдинок Відкритого чемпіонату Австралії 2024 року на свій особистий бенефіс, перемігши 10-разового і діючого чемпіона турніру Новака Джоковича
Італієць скинув серба з трону та вийшов у свій перший фінал турніру Великого шолома. Фото - atptour.com

І хоча сам по собі виграш італійця у першої ракетки світу не може бути шоком, рахунок 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3 став одним із найбільш приголомшливих за останній час.

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт ATP, Джокович відіграв матч-пойнт у третьому сеті на тай-брейку, але врешті-решт не зміг впоратися з викликом свого опонента. Серб припустився 54 невимушених помилок і не створив жодного брейк-пойнту, оскільки Сіннер твердо тримався терплячого плану гри, який допоміг перемогти чинного чемпіона в розіграшах.

Це був дуже, дуже важкий матч. Я почав дуже добре

– сказав Сіннер Джиму Кур’є в післяматчевому інтерв’ю на корті.

Протягом двох сетів я відчував, що він не почувався впевнено на корті, тому я просто намагався продовжувати тиснути. Потім у третьому сеті я мав матч-пойнт і пропустив удар справа, але це теніс. Я просто намагався бути готовим до наступного сету, який я почав дуже добре. І, очевидно, атмосфера була чудовою для гри тут.

джокович сіннер
Новак Джокович і Яннік Сіннер після матчу. Фото – twitter.com/atptour

Перемігши Джоковича у двох із трьох останніх зустрічей, Сіннер підвищився до рахунку 3-4 у їхньому суперництві та вийшов у свій перший фінал турніру Великого шолома, показавши відмінні результати в Мельбурні. Італієць грав у свій теніс та продемонстрував неабияку психологічну силу, щоб стримати пізні атаки першої ракетки світу, яка повільно набирала форму в ході матчу.

У той час як Сіннер був гострий у тактиці та виконанні, серб підживив впевненість суперника нерівною грою, яка була антитезою його звичайного рівня в матчах з високими ставками. Джокович не досягав свого найкращого результату протягом більшої частини цих двох тижнів у Мельбурні, але його здатність покращувати свою гру в пізніх раундах на мейджорах допомогла йому виграти рекордні 24 титули Великого шолома в одиночному розряді.

Незважаючи на поразку, Джокович залишиться №1 у рейтингу ATP. Сіннер може піднятися до третього місця вперше в кар’єрі, якщо він виграє свій перший великий титул, а Даніїл Медведєв програє Олександру Звєрєву у другому півфіналі в п’ятницю.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українська тенісистка повторила досягнення Еліни Світоліної і вперше в кар`єрі вийшла в півфінал Australian Open

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *