Без країни і прапору: «нейтральна» тенісистка Сабаленко перемогла Чжен Ціньвень і захистила титул Australian Open

Посіяна під номером 2 Арина Сабаленко успішно захистила свій титул на Australian Open і виграла другий трофей турніру Великого шолома, перемігши посіяну під номером 12 Чжен Ціньвень 6-3, 6-2 у 76-хвилинному фіналі
Арина Сабаленко виграла Australian Open-2024. Фото - wtatennis.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт WTA, Сабаленко стала першою спортсменкою, яка захистила свій перший великий титул після того, як Вікторія Азаренко перемогла Лі На у фіналі Australian Open 2013 року. 25-річна спортсменка також є першою тенісисткою, яка успішно захистила корону Australian Open після Азаренко того року.

Сабаленко не програла жодного сету протягом усіх двох тижнів і виграла 28 із своїх останніх 29 сетів у Мельбурн Парку, включно з титулом 2023 року. Єдиною суперницею, яка виграла у неї сет у цьому періоді, була Олена Рибакіна в минулорічному фіналі. У фіналі вона повторила свою перемогу над Чжен з рахунком 6-1, 6-4 у торішньому чвертьфіналі US Open, єдиній попередній зустрічі пари.

Арина Сабаленко
Фото – twitter.com/AUSTRALIANOPEN

Цей результат знаменує собою 14-й титул турнірного рівня в кар’єрі Сабаленки, дев’ятий на відкритих хардових кортах і перший з травня минулого року, коли вона захистила свій трофей у Мадриді.

Чжен, друга китаянка, яка дійшла до фіналу турніру Великого шолома та перша з тих пір, як Лі виграла тут титул у 2014 році, дебютує в топ-10 у понеділок під номером 7. Сабаленко залишиться під другим номером.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українська тенісистка повторила досягнення Еліни Світоліної і вперше в кар`єрі вийшла в півфінал Australian Open

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *