Яннік Сіннер виграв Australian Open у важкому п`ятисетовому матчі

Яннік Сіннер здійснив приголомшливий камбек, щоб виграти свій перший турнір Великого шолома в неділю в Мельбурні
Італієць перемагає Медведєва в трилері, щоб виграти перший мейджор. Фото - atptour.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт ATP, 22-річний четвертий сіяний гравець вирвав перемогу з рахунком 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 у «нейтрального» Даніїла Медведєва та виграв свій перший головний трофей на Australian Open.

Завдяки своїй перемозі Сіннер став першим італійцем, який виграв Гранд Слем після Адріано Панатти в 1976 році, і лише третім італійцем в історії. Четверта ракетка світу, який програв лише один сет на шляху до фіналу, перервав 33-матчеву переможну серію Новака Джоковича на AO у півфіналі, і після перемоги над Медведєвим тепер виграв 20 зі своїх останніх 21 матчів на рівні туру. 22-річний гравець також виграв 10 зі своїх останніх 11 матчів проти суперників з топ-5 після перемоги над Медведєвим.

Я дуже пишаюся. Це був дуже важкий матч. Він почав дуже добре, він переміщав мене по корту. Я не міг реалізувати свій план на гру, але у третьому сеті я отримав невеликі шанси, якими я скористався. Матч змінився і я дуже задоволений тим, як я це виправив. Зараз стільки емоцій. Мені потрібно сісти й обдумати це, але відчуття неймовірне.

– сказав Сіннер.

Яннік Сіннер
Фото – twitter.com/atptour

Хочу подякувати моїй команді. Кожен, хто в ложі і дивиться з дому, хто працює зі мною. Ми намагаємося ставати краще щодня і навіть під час турніру, намагаємося стати сильнішими і трохи краще зрозуміти ситуацію.

– сказав Сіннер під час церемонії вручення трофею.

У віці 22 років і 165 днів Сіннер є наймолодшим чоловіком, який виграв Відкритий чемпіонат Австралії після рекордного 10-кратного чемпіона Джоковича в 2008 році, і другим чоловіком, який народився в 2000-х роках, який виграв титул Великого шолома після Карлоса Алькараса (US Open 2022, Вімблдон 2023).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Новак Джокович програв Янніку Сіннеру і не зміг пробитись до фіналу Australian Open

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *