Новак Джокович встановив новий рекорд в якості першої ракетки світу і не збирається здавати позиції

Незважаючи на поразку в півфіналі Відкритого чемпіонату Австралії, Новак Джокович все ще впевнено тримає першу позицію в рейтингу ATP, а чемпіон Яннік Сіннер має шанс стати 2-м у світі в найближчі місяці
Новак Джокович не зміг виграти черговий титул на Australian Open 2024. Фото - ATP Tour

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт ATP Tour, на турнірі в Майамі наприкінці березня Джоковичу потрібно буде захистити лише 180 очок від Дубая, де торік він дійшов до півфіналу. 36-річний гравець не брав участі в змаганнях в Індіан-Веллсі чи Майамі у 2023 році, і у нього є велика можливість набрати необхідні очки.

Троє гравців, які знаходяться безпосередньо під Джоковичем — Карлос Алькарас, Даніїл Медведєв і Яннік Сіннер — захищатимуть значну кількість очок у наступні два місяці. Третя ракетка світу та фіналіст Відкритого чемпіонату Австралії Медвєдєв має найбільшу їх кількість – 2850 очок. Минулого року 27-річний гравець виграв титули в Роттердамі, Досі, Дубаї та Маямі, а також дійшов до фіналу в Індіан-Веллсі.

Рейтинг Pepperstone ATP Live

  1. Новак Джокович – 9855
  2. Карлос Алькарас – 9255
  3. Даніїл Медведєв – 8765
  4. Яннік Сіннер – 8310
Новак Джокович
Фото – ATP Tour

Якщо відняти всі очки, які цьому квартету необхідно захистити до березня, Сіннер відстане від №2 у світі Алькараса лише на 545 очок, що дасть італійцеві можливість зберегти свій імпульс за останні шість місяців. 22-річний юнак виграв титули ATP 500 у Пекіні та Відні, а потім зіграв чемпіонський матч на фіналі Nitto ATP.

Він досяг найвищої точки в своїй кар`єрі в неділю, коли заслужив титул турніру Великого шолома в Мельбурн Парк. Сіннер виграв 20 з останніх 21 матчів.

4 найкращі гравці в рейтингу Pepperstone ATP відокремилися від решти переслідувачів. Джокович, Алькарас, Медведєв і Сіннер знаходяться в межах 1545 очок, але жоден інший гравець не наближається до них ближче ніж на 3000 очок. П’ята ракетка світу Андрій Рубльов має 5050 очок, а шоста ракетка світу Олександр Звєрєв має 5030 очок.

Джокович сумарно утримує перше місце у світі рекордні 410 тижнів, на 100 більше, ніж будь-який інший гравець в історії Pepperstone ATP Rankings (з 1973 року). Роджер Федерер був на першому місці протягом 310 тижнів у своїй кар’єрі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Яннік Сіннер виграв Australian Open у важкому п`ятисетовому матчі

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *