Легендарний голкіпер «Реала» та збірної Іспанії помер після 14 місяців боротьби з невиліковною хворобою

Колишній гравець збірної Іспанії помер після 14 місяців боротьби з боковим аміотрофічним склерозом (БАС)
Голкіпер «Реала» Мігель Анхель помер у віці 76 років. Фото - ФК Реал Мадрид

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на The Sun, у грудні 2022 року у нього діагностували БАС, і Реал Мадрид підтримав його боротьбу з цією хворобою.

Клуб підтвердив його смерть у вівторок вранці в офіційній заяві. У заяві клуб також висловив співчуття дружині Анхеля Марії дель Пілар та їхній родині.

Анхель провів 18 сезонів за «Лос Бланкос» між 1968 і 1986 роками. За цей час він виграв 16 великих трофеїв, включаючи два Кубка УЄФА та вісім титулів Ла Ліги. Він також був володарем Трофею Замора в сезоні 1975/76, нагороди, яку присуджували воротарям з найменшим співвідношенням пропущених голів до ігор. Окрім періоду, проведеного за іспанських гігантів, Анхель також виступав за рідний клуб «Атлетіко Оренсе» та «Кастельон» протягом своєї кар’єри.

Мігель Анхель
Мігель Анхель. Фото – thesun.co.uk

На міжнародному рівні Анхель грав 18 разів за збірну Іспанії та був учасником двох чемпіонатів світу в 1978 і 1982 роках. Він підтримував зв’язок з «Реалом» після того, як залишив клуб у 1986 році. Пізніше Анхель працював як делегатом першої команди, так і тренером воротарів. Колишній воротар також був директором старого тренувального майданчика клубу.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що легендарний футбольний тренер повідомив, що йому залишилося жити близько року через рак

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *