Російські та білоруські плавці можуть пропустити Олімпіаду через жорстку позицію Міжнародної федерації плавання

Міжнародна федерація плавання дотримується своїх суворих критеріїв щодо повернення російських і білоруських плавців до міжнародних змагань, навіть якщо це означатиме, що деякі з них відмовляться від участі в Олімпійських Іграх в Парижі
Міжнародна федерація плавання дотримується своєї суворої політики щодо Росії. Фото - Reuters

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на Reuters, міжнародний керівний орган з плавання схвалив повернення російських і білоруських учасників у вересні минулого року після заборони їм через повномасштабне вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Вони можуть змагатися лише як нейтральні спортсмени, їм заборонено брати участь у естафетах, і вони повинні приймати суворі критерії, включаючи відсутність «явних або неявних» заяв про підтримку війни в Україні, яку Росія називає «спеціальною військовою операцією».

До них також застосовуються суворі антидопінгові вимоги та заборона спілкуватися зі ЗМІ під час змагань.

Федерація плавання Росії засудила протоколи як неприйнятні та дискримінаційні, і жоден російський плавець не зареєструвався на чемпіонаті світу, який зараз проходить у Досі.

Поки я знаходжусь на цій посаді, я на всі 100% підтримую таку політику.

– сказав Reuters виконавчий директор Міжнародної федерації плавання Брент Новіцкі.

Я не думаю, що це надто обмежувально. Я думаю, що це політика, яка відображає голос нашої спільноти, і чи хочуть вони це робити чи ні, залежить від них.

Міжнародна федерація плавання
Фото – worldaquatics.com

Кілька найкращих російських плавців мали б серйозні претензії на медалі, якби вони змагалися в Досі, включаючи світового рекордсмена на дистанції 50 метрів на спині серед чоловіків Климента Колесникова та Євгенію Чикунову, світову рекордсменку на дистанції 200 метрів брасом серед жінок.

У грудні Міжнародний олімпійський комітет допустив російських і білоруських спортсменів, які змагатимуться як нейтральні, до Олімпійських ігор в Парижі. Більшість видів спорту також дозволили їм повернутися до міжнародних змагань, хоча деякі, наприклад легка атлетика, зберігають заборону.

Федерація плавання Росії відмовилася коментувати, чи буде вона відправляти плавців на Олімпіаду або підтримувати спортсменів, які змагаються в Парижі за протоколами Міжнародної федерації плавання.

Новіцкі сказав, що не може виключити перегляд протоколів і можливі зміни, якщо буде підтримка комітету спортсменів, правління та тренерів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що зять глави Олімпійського комітету Росії та ще два спортсмени вирішили отримати громадянство США, щоб виступити на Олімпіаді

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *