Колишня перша ракетка світу Сімона Халеп повертається до спорту після дискваліфікації за допінг

Колишня перша ракетка світу Сімона Халеп отримала дозвіл негайно повернутися до тенісу після того, як її чотирирічну дискваліфікацію було скорочено до дев’яти місяців у результаті апеляції до Спортивного арбітражного суду (CAS)
Сімона Халеп має право негайно відновити тенісну кар'єру – рішення CAS. Фото - wtatennis.com

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на офіційний сайт WTA, Сімона Халеп, дворазова чемпіонка турнірів Великого шолома, була тимчасово відсторонена від змагань 7 жовтня 2022 року після того, як було оголошено про позитивний результат тесту на заборонену речовину роксадустат на US Open 2022. Згодом вона рішуче заперечувала, що вживала її навмисно та приписувала забрудненій харчовій добавці. Пізніше румунці було висунуто звинувачення в додатковому порушенні антидопінгових правил через неправильні результати в її біологічному паспорті спортсмена, який встановлює індивідуальний профіль крові спортсмена за результатами регулярних аналізів крові.

32-річна Сімона Халеп була визнана незалежним трибуналом винною в порушенні антидопінгових правил, і 22 вересня 2023 року її було дискваліфіковано на чотири роки. Але вона подала апеляцію до CAS — незалежного найвищого суду для глобального спорту – і минулого місяця брала участь у слуханнях у Лозанні, Швейцарія.

Сімона Халеп
Фото – wtatennis.com

Цей орган скасував рішення незалежного трибуналу та частково підтримав апеляційний позов Халеп про те, що вона не мала «значної провини або недбалості» у своєму первинному позитивному тесті, і встановив «на основі балансу ймовірностей», що речовина була у харчовій добавці була. Щодо паспортного звинувачення, CAS також постановив, що він «не переконаний», що мало місце порушення відповідного статуту Тенісної антидопінгової програми (TADP), і відхилив звинувачення.

WTA прокоментувала рішення Спортивного суду:

WTA поважає процеси, які існують для захисту цілісності спорту та забезпечення чистого та справедливого спортивного середовища. Таким чином, WTA повністю підтримує рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) і ми вітаємо негайне повернення Симони до гри.

Сімона Халеп не брала участь у змаганнях після поразки в першому колі US Open 2022.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що третя ракетка світу Коко Гауфф сенсаційно програла в другому раунді турніру в Катарі тенісистці з п`ятого десятку рейтингу

Share This Article
Спорт - це не просто гра, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *