Ронні О’Салліван виграв перший в історії снукерний турнір в Саудівській Аравії

Перший професійний турнір зі снукеру в Саудівській Аравії блискуче виграв найкращий гравець за всю історію цього виду спорту. Ронні О’Салліван переміг Люку Бреселя з рахунком 5-2 у фіналі першого сезону Всесвітнього турніру Masters of Snooker в Ер-Ріяді
Роні О’Салліван з кубком переможця турніру. Фото - wst.tv

Як повідомляє «Kreschatic» з посиланням на WST, подія стала знаковою для спорту, оскільки найкращі гравці планети вперше змагалися в Королівстві. Є надія, що вони викличуть хвилю інтересу до снукеру на всьому Близькому Сході, і Ронні О’Салліван виправдав свою роль прапороносця, пройшовши весь шлях до титулу, вигравши фінальний матч, в якому зустрілись перший номер світового рейтингу та діючий чемпіон світу.

Подія включала інновацію у вигляді золотого шару, який давав гравцям шанс зробити унікальний брейк 167 і отримати бонус у розмірі 500 000 доларів. «Супермаксимум» не було зроблено, але Туркі Алальших, голова ради директорів Генерального управління розваг (GEA), оголосив, що на наступному етапі події бонус буде подвоєно до 1 000 000 доларів США. Він також висунув ідею створення академії Ронні О’Саллівана в Саудівській Аравії.

Ронні О’Салліван сказав:

Це був фантастичний турнір, блискуче місце, глядачі були неймовірні. Усі гравці насолоджувалися культурою та гостинністю. Це турніри, в яких я дуже хочу грати, з чудовою атмосферою. Таке відчуття, що це справді гарний фестиваль. У сезоні в Ер-Ріяді багато найкращих видів спорту – кожен має потрапити до Саудівської Аравії!

Перемога «Ракети» важлива ще й тому, що цей сезон може стати найкращим у кар’єрі для О’Саллівана, який зберігає неймовірну форму у віці 48 років і наразі виграв п’ять титулів у сезоні 2023/24. Головний приз у розмірі 250 000 фунтів стерлінгів збільшив його призові за сезон до 1 141 500 фунтів стерлінгів, побивши попередній рекорд Джадда Трампа в 1 093 900 фунтів стерлінгів. І це з трьома великими турнірами, які ще попереду, включаючи Чемпіонат світу, де він буде боротися за восьму корону.

Всі титули Ронні О’Саллівана в сезоні 2023/24:

  • Shanghai Masters
  • UK Championship
  • Masters
  • World Grand Prix
  • Riyadh Season World Masters of Snooker

Люка Бресель сподівався виграти свій перший титул з моменту підкорення Крусібла в травні минулого року, але вирішальною стала критична помилка в четвертому фреймі. Бельгієць, який отримав 125 000 фунтів стерлінгів, може бути задоволеним тим, що його гра покращується, оскільки він буде захищати свій титул в Шеффілді.

О’Салліван додав:

Я хотів добре виступити на цьому заході. Я дуже добре стартував проти Джона Хіггінса, це був один з моїх найкращих виступів. Мені було важко в півфіналі проти Джадда Трампа, але потім я зіграв краще у фіналі. Я почувався тут дуже розслабленим і невимушеним, тому що вони сприймають життя неквапливо. Було чудово почути, як фанати скандують моє ім’я в кінці, і я не можу дочекатися повернення.

Бресель після матчу сказав:

Це були фантастичні кілька днів, глядачі були чудові. Усі були раді прийти сюди, і ми сподіваємося, що снукер затримається тут ще надовго.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ронні О’Салліван в восьмий раз виграв турнір Masters і встановив низку світових рекордів в снукері

Share This Article
Спорт та технології - це не просто гра чи гаджети, це наше життя. Дізнайтеся більше разом із нами
Коментувати

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *